Turex 50 WP

Tuhohyönteisten torjuntaan tomaatilta, kurkulta ja koristekasveista kasvihuoneessa sekä kaaleilta, lantulta ja nauriilta avomaalla. Minor use- lupa vuoden 2015 loppuun asti seuraavilla kasveilla: Kumina, omena ja päärynä avomaalla, tilli, persilja, basilika, paprika, maustepaprika, munakoiso ja sinappikaali (rukola) kasvihuoneessa, Lactuca-suvun salaatit (kerivät salaatit, lehtisalaatit ja sidesalaatti) ja Cichorium-suvun salaatit (esim. kähärä- ja siloendiivi, salaatti- ja punasikuri) sekä kuusen siemenviljelmät avomaalla ja kasvihuoneessa.
  • biologinen vaihtoehto perhostoukkien torjuntaan
  • sopii myös luomu-tuotantoon
  • soveltuu IP-tuotantoon

Tehoaine

Bacillus thuringiensis subsp. aizawai (kanta GC-91) -bakteeri 50 %

Ominaisuudet:

Turex 50 WP on biologinen bakteerivalmiste, joka aktivoituu perhostoukkien suolistossa. Perhostoukat altistuvat aineelle niiden syötyä kasvinosia, joissa on valmistetta. Paras teho saadaan, kun toukat ovat aktiivisia ja syövät hyvin. Iso toukka vaatii suuremman määrän ainetta kuollakseen kuin pieni. Teho alkaa näkyä muutaman päivän viiveellä siitä, kun toukka on altistunut bakteerille. Turex on hyväksytty käytettäväksi myös luomu-tuotannossa. Tarvittaessa käsittely uusitaan noin viikon kuluttua.

Tehokkuus:

Turex 50 WP tehoaa hyvin mm. seuraaviin perhostoukkiin: kaaliperhonen (Pieris brassicae), naurisperhonen (Pieris rapa), lanttuperhonen (Pieris napa), kuminakoi, (depressaria daucella), kaalikoi (Plutella xylotella), vihannesyökkönen (Lacanobia oleracea) ja gammayökkönen (Autographa gamma). Valmiste ei tehoa muihin hyönteislajeihin. Jos kasvustossa esiintyy muita tuhohyönteisiä, käytetään niiden torjumiseksi muita valmisteita.

Ruiskutusolosuhteet:

Ruiskutusta kirkkaassa auringonvalossa kannattaa välttää, koska auringon UV-säteily heikentää valmisteen tehoa. Suositeltavaa onkin ruiskutta aine illalla tai pilvisellä säällä päivällä. Jos ruiskutushetkellä lämpötila on alhainen (alle 15 astetta) ovat perhostoukat passiivisempia eikä haluttua tehoa saada. Jos ruiskutusveden pH on yli 7, suositellaan ruiskutusliuokseen lisättäväksi X-change-valmistetta.

Vesimäärä:

Traktoriruiskulla 200–600 l/ha, reppuruiskulla 6–9 l / 100 m2

Varoaika:

3 vrk

Pakkaus/tukkupakkaus:

1 kg / 1 kpl

Käyttöohje

Kasvihuoneet

Ruiskutus paineruiskulla tai kylmäsumulaitteella
Käyttömäärä: 
75 g / 1000 m2

Avomaa

Paineruiskulla
Käyttömäärä: 
0,8–1,2 kg/ha

Kumina

Kuminakoin torjunta
Käyttömäärä: 
1 kg/ha

Omena ja päärynä

Käyttömäärä: 
1,5-2 kg/ha

Vihanneshedelmät

Käyttömäärä: 
0,05% liuos

Salaatti avomaalla

Käyttömäärä: 
1 kg/ha

Salaatti ja yrtit kasvihuoneessa

Käyttömäärä: 
0,05% liuos
Can be used in groundwater area
Vihreälinja - osa tulevaisuutta

Varoitukset

S02-13-22

Minimietäisyys vesistöön

0 m