Steward® 30 WG

Tuhohyönteisten torjuntaan omenalta, päärynältä, parsakaalilta, punakaalilta, keräkaalilta, kukkakaalilta, kurttukaalilta, ruusukaalilta, kesäkurpitsalta ja kurpitsalta avomaalla sekä kurkulta, tomaatilta, paprikalta, kesäkurpitsalta, kurpitsalta, chilipaprikalta, munakoisolta ja melonilta kasvihuoneessa.
  • uusi tehoaine
  • vaikuttaa vain toukkavaiheessa
  • pieni käyttömäärä, ei ruiskutusjälkiä

Tehoaine

indoksakarbi 300 g/kg

Tuote kuuluu tehoaineryhmään 22A

Ominaisuudet:

Steward on uuteen tehoaineryhmään kuuluva valmiste, joka vaikuttaa perhosiin näiden toukkavaiheessa. Vihannesyökkösen torjunnasta paprikalta ja tomaatilta on hyviä kokemuksia, Steward sopii siis tietyin ehdoin IPM-viljelyyn.

Tehokkuus:

Steward toimii vaikuttamalla hyönteisen hermojärjestelmään ja halvaannuttaen toukan siten tekemästä tuhoa. Perhostoukka lamaantuu muutama tunti aineelle altistumisen jälkeen ja lopullisesti tippuu lehdeltä 1–2 päivän kuluttua. Valmiste ei vaikuta aikuisiin perhosiin. Valmiste tehoaa myös rapsikuoriaisiin ja omenakääriäisten muniin suorassa kosketuksessa. Valmisteen soveltuvuudesta pihlajanmarjakoin torjuntaan ei ole vielä varmaa tietoa.

Ruiskutusolosuhteet:

Stewardin ruiskuttamista suositellaan joko aikaisin aamulla, tai myöhään illalla, kun mehiläiset eivät ole aktiivisia. Valmiste toimii yhtä hyvin sekä viileässä, että lämpimissä olosuhteissa. Kosketusvaikutteisen valmisteen tehokkuus edellyttää, että kasvit ruiskutetaan kauttaaltaan kosteiksi.

Vesimäärä:

Avomaalla 200–700 l/ha, kasvihuonessa 100–150 l / 1000 m2

Käytön rajoitukset:

Kimalaispesät poistetaan käsittelyn ajaksi ja palautetaan kolme päivää käytön jälkeen. Paavalinkukalla (Saintpaulia) valmisteen käyttöä ei suositella lehtien kellastumisen vuoksi. Tarkista tuotteen sopivuus biologiseen torjuntaan.

Varoaika:

1 vrk vihanneshedelmät ja kaalikasvit paitsi ruusukaali, 28 vrk ruusukaali, 7 vrk omenat ja päärynät

Resistenssinhallinta:

Resistenssin välttämiseksi Stewardia saa käyttää korkeintaan kahdessa torjuntablokissa vuoden aikana. Yksi torjuntablokki koostuu 1–2 peräkkäistä ruiskutusta. Steward blokkien välissä on oltava vähintään 30 vrk. Vihanneshedelmillä kasvihuoneessa valmistetta saa käyttää korkeintaan 6 käsittelyä vuodessa, kuitenkin korkeintaan 3 käsittelyä/ kasvusto. Omenalla ja päärynällä avomaalla korkeintaan 4 käsittelyä. Kaalikasveilla korkeintaan 3 käsittelyä.

Pakkaus/tukkupakkaus:

250 g / 10 kpl.

Käyttövinkit:

Varastoitava pakkaselta suojattuna kuivassa. Suojattava suurilta lämpötilanvaihteluilta.

Käyttöohje

Vihanneshedelmät kasvihuoneessa

Kun ensimmäiset toukat tai niiden aiheuttama vahinko havaitaan. Käsittely uusitaan 8–14 vrk kuluttua.
Käyttömäärä: 
Matalille kasvustoille väh. 8,5 g / 1000 m2 ja korkeille 12,5 g / 1000 m2.

Omena ja päärynä

Keväällä heti kun kääriäisten toukat ovat aktiivisia. Kesällä heti kun kääriäisen 1. tai 2. kesäsukupolven toukat kuoriutuvat. Käsittelyä uusitaan 10–14 vrk välein jos uusia toukkia ilmestyy.
Käyttömäärä: 
170–250 g/ha

Kesäkurpitsa ja avomaankurkku avomaalla

7–10 vrk siitä, kun ensimmäiset aikuiset on löydetty feromonipyydyksistä. Käsittelyä uusitaan tarvittaessa 8–14 vrk välein.
Käyttömäärä: 
85–120 g/ha

Kaalikasvit

Kun ensimmäiset toukat tai niiden aiheuttama vahinko havaitaan. Mahdolliset uusintakäsittelyt tehdään 8–14 vrk välein.
Käyttömäärä: 
85 g/ha
Can be used in groundwater area

Minimietäisyys vesistöön

3 m