Movento SC 100

Käyttöohjeessa mainittujen tuhohyönteisten torjuntaan omenalta, päärynältä, luumulta, kirsikalta, valko-, puna-, savojin-, kukka-, parsa-, kyssä-, ruusu-, kiinan- ja lehtikaalilta ja koristekasveista avomaalla, salaatilta avomaalla ja kasvihuoneessa sekä hedelmä- ja marjakasveilta, koristepuilta, koristepensailta, perennoilta ja leikkokukilta ja leikkovihreältä taimitarhoilla. Minor use -käyttölupa keltasipulille avomaalla, mansikalle avomaalla ja tunneliviljelyssä, useille yrteille avomaalla ja kasvihuoneessa sekä koristekasveille kasvihuoneessa.
  • ainutlaatuinen liikkuminen kasvissa – liikkuu jopa juuristoon
  • oikealla ajoituksella monta tuholaista yhdellä ruiskutuksella
  • valikoiva teho - sopii hyvin IPM viljelyyn avomaalla

Tehoaine

spirotetramaatti 100 g/l

Tuote kuuluu tehoaineryhmään 4A

Ominaisuudet:

Movento SC 100 on kahteen suuntaan systeeminen valmiste erilaisten imevien hyönteisten torjuntaan. Tehoaine liikkuu sekä kasvin nila- että puuosassa kulkeutuen näin vanhempiin kasvinosiin eikä pelkästään kasvupisteisiin. Riittävä teho vanhoissa lehdissä saavutetaan vain jos nestevirtaus on riittävä.

Tehokkuus:

Movento SC 100 vaikuttaa ensisijaisesti hyönteisten ravinnonoton kautta eikä juuri lainkaan kosketuksen kautta. Tehoaineen tulee ensin imeytyä kasviin, jotta se voi kulkeutua kasvissa ja tehota imeviin hyönteisiin. Teho tulee näkyviin viiveellä, jauhiaisten toukat eivät aikuistu ja nuorten kirvojen jatkokehitys estyy. Piilossa olevat kirvat käpertyneissä lehdissä ja juurikirvat kasvualustassa voidaan tehokkaasti torjua Moventolla. Valmisteella on sivuvaikutusta kehrääjäpunkkeihin.

Käsittelyolosuhteet:

Käsiteltävä kasvi tulee olla kasvussa eikä lepotilassa.

Vesimäärä:

Avomaalla 300–1500 l/ha. Kasvihuoneessa korkeintaan 150 l / 1000 m2.

Käytön rajoitukset:

Movento SC 100 ei tulisi vioitusvaaran vuoksi käyttää muratilla (Hedera helix). Valmiste on haitallinen kimalaisille ja mehiläisille, älä käsittele kukkivia kasvustoja.

Varoajat:

Omenalla ja päärynällä 21 vrk, luumulla ja kirsikalla 14 vrk, salaatilla 7 vrk ja kaaleilla 3 vrk.

Resistenssin hallinta:

Resistenssin ehkäisemiseksi on tärkeää, että vaikutusmekanismiltaan samanlaisia valmisteita ei käytetä useita kertoja peräkkäin samaa tuholaista vastaan. Movento SC 100 ja Envidor 240 SC valmisteet kuuluvat samaan tehoaineryhmään. Movento SC 100 saa käyttää maksimissaan kaksi kertaa kasvukauden aikana.

Pakkaus/tukkupakkaus:

1 l / 12 kpl

Käyttövinkit:

Päärynäkemppien torjunnassa kannattaa käyttää suurinta vesimäärää ja lisätä ruiskuteliuokseen 0,025 % Sito Plus kiinnitettä. Kilpikkäät torjutaan niiden ollessa ensimmäisessä toukkavaiheessa. Ruiskuteliuokseen lisätään 0,01 % Silwet Gold kiinnitettä.

Käyttöohje

Omena

Käsittely tehdään tuholaisten ilmaantuessa, kun kaikki terälehdet ovat pudonneet aina siihen saakka, kunnes hedelmä on saavuttanut 30 % lopullisesta koostaan (BBCH 69–73).
Käyttömäärä: 
0,75 l / puun korkeusmetri, kuitenkin enintään 2,25 l/ha

Päärynä

Käsittely tehdään tuholaisten ilmaantuessa, kun kaikki terälehdet ovat pudonneet aina siihen saakka, kunnes hedelmä on saavuttanut 30 % lopullisesta koostaan (BBCH 69–73). Kempin torjunta tehdään kun > 30 % munista ovat väriltään keltaisia.
Käyttömäärä: 
0,75 l / puun korkeusmetri, enintään 2,25 l/ha

Kirsikka ja luumu

Käsittely tehdään tuholaisten ilmaantuessa, kun kaikki terälehdet ovat pudonneet aina siihen saakka, kunnes hedelmien värittyminen alkaa (BBCH 69–81).
Käyttömäärä: 
0,375 l / puun korkeusmetri, enintään 1,125 l/ha.

Kaalit

Käsittely tehdään tuholaisten ilmaantuessa (BBCH 13–49).
Käyttömäärä: 
0,75 l/ha

Salaatti

Käsittely tehdään tuholaisten ilmaantuessa (BBCH 13–49).
Käyttömäärä: 
0,45 l/ha, 0,75 l/ha torjuttaessa salaatin juurikirva

Kurkku, paprika ja tomaatti

Käsittely tehdään tuholaisten ilmaantuessa.
Käyttömäärä: 
0,72 l / kasvuston korkeusmetri, enintään 1,44 l/ha.

Koriste- ja taimistokasvit

Käsittely tehdään tuholaisten ilmaantuessa.
Käyttömäärä: 
0,75 l/ha
Can be used in groundwater area
Vihreälinja - osa tulevaisuutta

Varoitukset

Xn, N, R 43-51/53, S 02-13-24-29-37

Minimietäisyys vesistöön

3 m