Mospilan

Rapsikuoriaisen torjuntaan rypsiltä ja rapsilta, kirvojen torjuntaan lehtisalaatilta avomaalla, kirvojen ja jauhiaisten torjuntaan omena- ja päärynäviljelyksiltä sekä koristekasveilta avomaalla ja kasvihuoneessa.
  • tehoaa pyretroideja kestäviin rapsikuoriaisiin
  • sekä kosketus- että systeeminen vaikutus
  • pitkä vaikutusaika

Tehoaine

asetamipridi 200 g/kg

Tuote kuuluu tehoaineryhmään 4A

Ominaisuudet:

Mospilanin tehoaine, asetampridi, on neonikotinoidi-valmiste, joka vaikuttaa hyönteisiin sekä kosketusvaikutuksen kautta että systeemisesti. Valmisteen teho ruiskutuksen jälkeen kestää pitkään. Vaikutustavasta johtuen hyönteiset voivat säilyä elinkykyisinä jonkin aikaa ruiskutuksesta. Ne eivät kuitenkaan pysty enää vioittamaan kasveja. Valmisteen teho kestää kasvin kasvuvauhdista riippuen 7–14 vrk.

Tehokkuus:

Mospilan torjuu tehokkaasti rapsikuoriaiset, kirvat ja jauhiaiset Rapsikuoriainen lopettaa syömisen välittömästi aineelle altistumisen jälkeen ja lopullisesti kuolee 1–3 vrk:n kuluessa.

Ruiskutusolosuhteet:

Ruiskuttamista stressaantuneeseen kasvustoon tulisi välttää. Ruiskutusnesteen tasainen levittyminen kasvustoon on tärkeää hyvän tehon saamiseksi. Valmiste on sateenkestävä heti valmisteen kuivuttua kasvustoon.

Vesimäärä:

Rypsi ja rapsi: 200 l Omena ja päärynä: 500–1500 l Koristekasvit: 1000–1500 l Salatti: 200–300 l

Käytön rajoitukset:

Valmistetta saa kevät- ja syysrypsillä ja kevät- ja syysrapsilla käyttää kerran kasvukauden aikana ja muilla kasveilla enintään 2 kertaa kasvukauden aikana.

Resistenssinhallinta:

Resistenssin ehkäisemiseksi on tärkeää, että valmistetta käytetään ohjeen mukaan. Myöskään vaikutusmekanismiltaan samanlaisia valmisteita (Calypso SC 480, Biscaya, Confidor WG 70) ei pidä käyttää useita kertoja peräkkäin vaan valitaan aine toisesta tehoaineryhmästä. Mospilan kuuluu tehoaineryhmään 4 A eli neonikotenoidit.

Pakkaus/tukkupakkaus:

1 kg / 10 kpl.

Käyttövinkit:

Rapsikuoriaisten torjunnassa ensimmäiseen ruiskutukseen suositellaan Avaunt 150 EC:tä ja toiseen ruiskutukseen Mospilania. Näin saadaan torjuttua pyretroideja kestävät rapsikuoriaiset. Annostelu on helppoa, 1 dl = 75 g.

Käyttöohje

Kevätrapsi ja -rypsi

Aikaisesta nuppuvaiheesta – kukinnan alkamiseen (BBCH 51–64)
Käyttömäärä: 
150 g / ha

Syysrapsi ja -rypsi

Aikaisesta nuppuvaiheesta – kukinnan alkamiseen (BBCH 51–64)
Käyttömäärä: 
150 g / ha

Omena ja päärynä

Ruiskutusajankohta on, kun kirvat ilmaantuvat kasvustoon. Käsittely voidaan toistaa aikaisintaan kahden viikon kuluttua.
Käyttömäärä: 
250 g / ha

Salaatti

Käsittely kirvoja vastaan tehdään saastunnan alkuvaiheessa.
Käyttömäärä: 
250 g / ha

Kirvat ja jauhiaiset koristekasveissa kasvihuoneissa

Ruiskutusajankohta on aikaisessa saastunnan vaiheessa ja käsittely voidaan toistaa tarvittaessa 14 vrk:n kuluttua ensimmäisestä ruiskutuksesta.
Käyttömäärä: 
250 g / ha kirvojen torjunnassa, 400 g / ha jauhiaisten torjunnassa

Teho

Tuhohyönteiset
Haitta Teho
Rapsikärsäkäs 5
Rapsikuoriainen 5
Can be used in groundwater area

Varoitukset

Xn, N, R 22, 51/53, S 2-13-29-36/37-46

Minimietäisyys vesistöön

3 m