Madex

Omenakääriäisen torjuntaan omenaviljelmillä
  • haitaton valmiste hyötyeliöille ja pölyttäville hyönteisille – sopii IPM viljelyyn
  • hyväksytty luonnonmukaiseen viljelyyn
  • valmiste säilyy pitkään oikein varastoituna

Tehoaine

Cydia pomonella granulovirus, 3 x 1013 viruspartikkelia/l

Ominaisuudet:

Madex on nykyaikainen valmiste omenakääriäisen torjuntaan. Tehoaineena tuotteessa on luonnon oma virus, joka tehoaa vain omenakääriäinen. Valmistetta voidaan myös käyttää tankkiseoksena muiden kasvinsuojeluaineiden kanssa.

Tehokkuus:

Madex tehoaa ainoastaan omenakääriäisen toukkiin ja on vain syömävaikutteinen. Toimiakseen toukan pitää siis syödä pieni pala käsiteltyä omenankuorta. Normaali annoksella toukka kuolee nopeasti, mutta liian pienellä annoksella tai liian myöhään ruiskutettuna toukka kuolee seuraavassa toukkavaiheessa tai kotelosta ei kuoriudu aikuinen perhonen.

Ruiskutusolosuhteet:

Käsittely tehdään illalla tai pilvisenä päivänä koska auringon UV-säteily tuhoaa viruspartikkelit. Omenakääriäisten esiintymistä tarkkaillaan feromoniansojen avulla ja ensimmäinen käsittely tehdään, kun toukat kuoriutuvat. Ensimmäisen käsittelyn tarkka ajoitus toukkien kuoriutumisvaiheeseen on tärkeää torjunnan onnistumiseksi. Käsittely toistetaan 8–14 päivän kuluttua sääoloista riippuen. Käsittelyjen välille jätetään 8 aurinkoista päivää (2 puolipilvistä tai pilvistä päivää = 1 aurinkoinen päivä). Yhden omenakääriäissukupolven aikana tehdään yleensä kolme käsittelyä. Ruiskutusveden pH-arvo tulee olla 5,0 ja 8,5 välillä.

Vesimäärä:

200–1600 l/ha

Varoaika:

Valmisteella ei ole varoaikaa.

Tuotteen varastointi:

Pakkaus säilytetään kuivassa ja viileässä, alle +5 °C. Voidaan säilyttää myös pakastettuna, alle -18 °C. Avattu pakkaus säilyttää tehonsa uudelleen suljettuna ja viileässä tai pakastettuna säilytettynä. Kestää lyhytaikaisesti korkeampia lämpötiloja kuljetuksen ja käytön aikana. Tuote säilyy < +5 °C kaksi vuotta, pakastettuna vielä pidempään.

Pakkaus/tukkupakkaus:

100 ml / 20 kpl

Käyttöohje

Omena

1. käsittely tehdään juuri ennen toukat kuoriutuvat ja käsittely uusitaan 2 kertaa 8–14 päivän välein
Käyttömäärä: 
100 ml/ha (jos kääriäismäärä on vähäinen riittää seuraavissa ruiskutuksissa 50 ml/ha)
Can be used in groundwater area
Vihreälinja - osa tulevaisuutta

Varoitukset

S 2-13-23-24/25-36/37

Minimietäisyys vesistöön

0 m