Envidor 240 SC

Punkkien ja päärynäkemppien torjuntaan mansikalla, omenalla, päärynällä ja koristekasveilla
  • tehoaa myös mansikkapunkkiin
  • soveltuu IPM viljelyyn
  • pitkä vaikutusaika
  • tehoaine on uudesta tehoaineryhmästä

Tehoaine

spirodiklofeeni 240 g/l

Tuote kuuluu tehoaineryhmään 23

Ominaisuudet:

Envidor 240 SC on kosketusvaikutteinen valmiste, joka kiinnittyy lehden vahapintaan. Tehoaine vaikuttaa vihannes- ja hedelmäpuupunkkien kaikkiin kehitysvaiheisiin. Valmiste on haitatonta mansikkaviljelmillä käytettäville Amblyseius cucumeris petopunkeille.

Tehokkuus:

Envidor 240 SC tehoaa vihannes- ja hedelmäpuupunkkiin, omenankellastajapunkkiin, mansikkapunkkiin, sekä myös päärynäkemppeihin, pikkukilpikkään ja kilpikirvoihin. Valmiste tehoaa vain päärynäkemppien muniin ja vastakuoriutuneisiin kilpikirvoihin.

Ruiskutusolosuhteet:

Valmiste tehoaa parhaiten lämpimällä säällä. Kasvuston käsittelyä viileällä säällä on vältettävä. Kosteassa valmisteen teho heikkenee, koska silloin imeytyminen kasviin on heikkoa.

Vesimäärä:

500–1000 l/ha

Käytön rajoitukset:

Kukkivia kasvustoja ei saa ruiskuttaa koska valmiste on haitallinen mehiläisten ja kimalaisten toukille. Valmistetta ei saa käyttää ruusuilla vioitusvaaran vuoksi.

Varoajat:

Mansikka 7 vrk, omena ja päärynä 14 vrk

Resistenssin hallinta:

Resistenssin ehkäisemiseksi on tärkeää, että vaikutusmekanismiltaan samanlaisia valmisteita ei käytetä useita kertoja peräkkäin. Envidor 240 SC:tä voi käyttää vain kerran kasvukaudessa resistenssin välttämiseksi koristekasveja lukuun ottamatta, joiden kohdalla kaksi käsittelyä on mahdollista. Käsittelyjen määrä on minimoitava vuorottelemalla käyttöä muiden aineiden kanssa ja yhdistämällä torjuntaan myös biologisia torjuntakeinoja.

Pakkaus/tukkupakkaus:

1 l / 12 kpl

Käyttövinkit:

Mansikkapunkin torjunnassa lisätään ruiskuteliuokseen 0,025 % Silwet Gold kiinnitettä jotta saadaan ruiskuteliuos tunkeutumaan suppulehtiin. Päärynäkemppien torjunnassa kannattaa käyttää suurinta vesimäärää ja lisätä ruiskuteliuokseen 0,025 % Sito Plus kiinnitettä. Kilpikkäät torjutaan niiden ollessa ensimmäisessä toukkavaiheessa. Ruiskuteliuokseen lisätään 0,01 % Silwet Gold kiinnitettä.

Käyttöohje

Omena ja päärynä

Mahdollisimman varhain eli silloin kun 10 % punkkien talvimunista on kuoriutunut tai heti kukkimisen jälkeen. Kempin torjunta tehdään kun > 30% munista ovat väriltään keltaisia.
Käyttömäärä: 
0,2 l/ha/ puun korkeus metri, enintään 0,6 l/ha

Mansikka

Ennen kukintaa tai sadonkorjuun jälkeen
Käyttömäärä: 
0,4 l/ha

Moni- ja yksivuotiset koristekasvit (ei ruusu)

Mahdollisimman varhain eli silloin kun 10 % talvimunista on kuoriutunut tai tarpeen vaatiessa heti kun punkit havaitaan kasvustossa.
Käyttömäärä: 
0,4 l/ha 0,04 %
Can be used in groundwater area
Vihreälinja - osa tulevaisuutta

Varoitukset

Xn, R 40-43-53, S 02-13-23-29-36/37-46

Minimietäisyys vesistöön

3 m

Mehiläisvaroitus

Mehiläisten ja kimalaisten lisääntymiselle haitallinen kasvinsuojeluaine. Kukkivien kasvien käsittely sekä käyttö lähempänä kuin 60 m mehiläispesiä ilman mehiläishoitajan suostumusta on sallittu vain mehiläisten lentoajan jälkeen klo 21 ja 06 välillä.