Confidor

Kirvojen, jauhiaisten ja ripsiäisten torjuntaan kurkulla, tomaatilla, paprikalla ja koristekasveilla kasvihuoneessa
  • voidaan käyttää joko ruiskutteena tai kasteluaineena
  • tehoaine on systeeminen – liikkuu ylöspäin kasvissa
  • pitkä vaikutusaika – erinomainen valinta amppeleihin

Tehoaine

imidaklopridi 700 g/kg

Tuote kuuluu tehoaineryhmään 4A

Ominaisuudet:

Confidor WG 70 on sekä kosketusettä syömävaikutteinen neonikotinoidi-valmiste. Kasteltuna valmiste on haitatonta useimmille petopunkeille, mutta haitallista Orius ja Macrolophus-petoluteille, kimalaisille ja mehiläisille.

Tehokkuus:

Confidor WG 70 tehoaa hyvin erilaisiin kirvoihin sekä pääasiassa etelän- että ansarijauhiaisen toukkiin. Teho ripsiäisiin ei ole riittävä yksinään, vaan torjuntaohjelmaan tulee ottaa mukaan muita torjunta-aineita. Valmiste tehoaa myös luteisiin, villakirvoihin, kilpikirvoihin ja kasteltuna myös sienisääskien toukkiin ja juurikirvoihin.

Käsittelyolosuhteet:

Confidor WG 70 tehoaa parhaiten lämpimällä säällä, kun kasvit ovat aktiivisia yli +10 asteessa. Ruiskutettuna varmempi teho pitkissä, vanhoissa kurkku- ja tomaattikasvustoissa. Kasteluna ruukkukasveille hieman kuivahtaneeseen kasvualustaan aurinkoisena aamupäivänä takaa hyvän tuloksen. Älä käytä valmistetta kylmäsumutuslaitteessa.

Vesimäärä:

korkeintaan 130 l / 1000 m2 etiketissä mainitulla käyttöväkevyydellä.

Käytön rajoitukset:

Confidor WG 70 on erittäin haitallinen mehiläisille ja kimalaisille. Valmistetta ei saa käyttää kukkivilla kasveilla, jolloin pölyttäviä hyönteisiä vierailee niissä. Resistenssin ehkäisemiseksi on tärkeää, että valmistetta käytetään käyttöohjeen mukaisesti.

Kasvihuone on tuuletettava huolellisesti ruiskutuskäsittelyn jälkeen. Kasvuston annetaan kuivua täysin, ennen kuin aloitetaan työskentely käsitellyssä kasvustossa. Kasvinsuojeluaineella käsiteltyyn tilaan saa mennä ilman etiketissä mainittuja suojaimia seuraavana päivänä kasvinsuojeluainekäsittelyn jälkeen. Valmistetta kastelujärjestelmän kautta käytettäessä kasvihuoneessa voidaan työskennellä normaalisti.

Varoajat:

Kurkku, paprika ja tomaatti 4 vrk

Pakkaus/tukkupakkaus:

200 g / 20 kpl

Resistenssin hallinta:

Resistenssin ehkäisemiseksi on tärkeää, että vaikutusmekanismiltaan samanlaisia valmisteita (neonikotinoideja) ei käytetä useita kertoja peräkkäin. Confidor WG 70 voi käyttää vain kerran kasvukaudessa vihanneksilla. Koristekasveilla kaksi käsittelyä on sallittua.

Käyttövinkit:

Kasteltuna ruukkukasveille saat samalla tehoa sienisääskien toukkiin. Katso valmisteen yhteensopivuus biologiseen torjuntaan tämän oppaan sivulla 20. Valmisteen tilavuuspaino on noin 0,75 g/ml.

Käyttöohje

Varoitukset

Xn, N, R 22-50/53, S2-13-23-29-46

Sateenkesto

Confidor WG 70 on sateenkestävä tunnin kuluttua ruiskutuksesta

Minimietäisyys vesistöön

0 m

Mehiläisvaroitus

Kasvinsuojeluaine on erittäin myrkyllistä mehiläisille ja muille pölyttäville hyönteisille sekä muille hyödyllisille niveljalkaisille. Ei saa käyttää ruiskutteena kukkivien kasvien käsittelyyn sellaiseen vuodenaikaan, jolloin mehiläiset ovat aktiivisia.