Calypso SC 480

Kirvojen, omenakääriäisen ja -sahiaisen torjuntaan mansikalta, omenalta, päärynältä, luumulta ja kirsikalta. Lisäksi off-label (minor use) hyväksyntä monille eri kasveille kasvihuoneessa ja avomaalla.
  • torjuu kirvat, jauhiaiset, kovakuoriaiset, luteet, kaskaat, kempit, kilpikirvat, villakirvat ja ripsiäiset
  • valikoiva valmiste – säästää petopunkit ja pölyttävät hyönteiset
  • tehoaine on systeeminen – liikkuu ylöspäin kasvissa

Tehoaine

tiaklopridi 480 g/l

Tuote kuuluu tehoaineryhmään 4A

Ominaisuudet:

Calypso SC 480 on sekä kosketus- että syömävaikutteinen neonikotinoidi-valmiste. Markkinoiden ainut valikoiva torjunta-aine hyönteisten torjuntaan mansikan IPM viljelyssä. Valmiste on haitatonta Amblyseius cucumeris petopunkeille, kimalaisille ja mehiläisille. Voidaan tarvittaessa käyttää kukinnan aikana.

Tehokkuus:

Calypso SC 480 tehoaa hyvin erilaisiin hyönteisiin, koska tehoaine imeytyy kasviin ja liikkuu aktiivisesti lehtilavan läpi ja ylöspäin kasvissa. Valmisteella on siten pitkäaikainen teho, normaalisti 5–7 vrk. Altistunut hyönteinen lopettaa heti syömisen, mutta kuolee kahden-kolmen vuorokauden sisällä. Vain omenakääriäisen muna-aste on torjuttavissa Calypsolla.

Käsittelyolosuhteet:

Calypso SC 480 tehoaa parhaiten lämpimällä säällä kun kasvit ovat aktiivisia. Älä käytä valmistetta kylmäsumutuslaitteessa kasvihuoneessa.

Käytön rajoitukset:

Resistenssin ehkäisemiseksi on tärkeää, että valmistetta käytetään käyttöohjeen mukaisesti. Calypso SC 480 tankkiseoksena kiinnitteen kanssa voi vioittaa joulutähden ylälehtiä.

Resistenssin hallinta:

Resistenssin ehkäisemiseksi on tärkeää, että vaikutusmekanismiltaan samanlaisia valmisteita (neonikotinoideja) ei käytetä useissa torjuntablokeissa peräkkäin. Syötävillä kasveilla Calypso SC 480 valmistetta saa käyttää korkeintaan kaksi kertaa peräkkäin samassa kasvustossa. Koristekasveilla kasvihuoneessa valmistetta voi käyttää korkeintaan kolme kertaa peräkkäin, koristekasveilla avomaalla korkeintaan kaksi kertaa. Ympärivuotisessa tuotannossa tai pitkässä, enemmän kuin yhdeksän kuukautta kestävässä viljelyssä, tiaklopridikäsittelyjä saa tehdä korkeintaan kahdessa blokissa. Tällöin torjuntaohjelman tulee sisältää vähintään kolmea eri tehoaineryhmää ja korkeintaan kolmasosa käsittelyistä saa koostua tiaklopridista.

Varoajat:

Mansikka, vadelma, mesivadelma, karhunvatukka ja vihanneshedelmät 3 vrk, omena, päärynä, luumu, kirsikka, herukat, karviainen, pensasmustikka ja marja-aronia 14 vrk

Pakkaus/tukkupakkaus:

1 l / 12 kpl

Käyttövinkit:

Suositellaan kiinnitteen, Sito Plus 0,025 % tai Silwet Gold 0,01 %, ja runsaan vesimäärän käyttöä kun torjutaan lehtiä rullaavia lehtikirvalajeja, kemppejä, kilpi- ja villakirvoja.

Käyttöohje

Mansikka, vadelma ja muut marjakasvit

Kun tuholaiset havaitaan kasvustossa. Ruiskutus uusitaan 10–14 vrk jälkeen.
Käyttömäärä: 
0,25 l/ha

Omena, päärynä, luumu ja kirsikka

Kun tuholaiset havaitaan kasvustossa. Omenakääriäisen torjunnassa ennen munien kuoriutumista. Ruiskutus uusitaan 10–21 vrk jälkeen.
Käyttömäärä: 
0,1 l/ha/puun korkeus metri, enintään 0,3 l/ha

Off-label hyväksyntä:

Vihanneshedelmät ja koristekasvit

Tuholaissaastunnan alkuvaiheessa. Ruiskutus uusitaan 10–14 vrk jälkeen tai välein.
Käyttömäärä: 
0,025 % (25 ml / 100 l vettä)

Koristekasvit avomaalla ja taimistokasvit

Tuholaissaastunnan alkuvaiheessa.
Käyttömäärä: 
0,025 % (25 ml valmistetta 100 litraan vettä), enintään 150 l / 1000 m2.

Vadelma, karhunvattu ja mesivadelma, musta-, viher- puna- ja valkoherukka, karviainen, pensasmustikka, marja-aronia sekä marjatuomipihlaja

Tuholaissaastunnan alkuvaiheessa. Ruiskutus uusitaan 10–14 päivän jälkeen.
Käyttömäärä: 
0,25 litraa hehtaarille (2,5 dl/ha), 600–1000 litraa vettä hehtaarille

Tomaatti, paprika ja munakoiso

Kastelukäsittelynä tuholaissaastunnan alkuvaiheessa vain epäorgaanisille kasvualustoille. Kastelukäsittely uusitaan 10–14 vrk jälkeen
Käyttömäärä: 
20 ml / 1000 tainta
Vihreälinja - osa tulevaisuutta

Varoitukset

Xn, N, R 20/22-40-43-50/53, S 02-13-29-36/37-46

Sateenkesto

Calypso SC 480 on sateenkestävä kahden tunnin kuluttua ruiskutuksesta

Minimietäisyys vesistöön

3 m