Avaunt® 150 EC

Tuhoeläinten torjuntaan rypsillä ja rapsilla. Hyvä teho rapsikuoriaiseen ja lisäksi tehoaa myös kaalikoin toukkiin. Valmiste sai TUKES:in rekisteröintipäätöksen toukokuussa 2014 ja on voimassa 5 vuotta eteenpäin
  • uudella tehoaineella uudenlainen vaikutustapa
  • ensimmäiseen ruiskutukseen
  • pitkä vaikutusaika

Tehoaine

indoksakarbi 150 g/l

Tuote kuuluu tehoaineryhmään 22A

Ominaisuudet:

Avaunt on kokonaan uuteen tehoaineryhmään kuuluva valmiste, joka tehoaa erinomaisesti rapsikuoriaisiin. Avauntin tehoaine indoksakarbi halvaannuttaa rapsikuoriaisen suuosat estäen tätä tekemästä syöntituhoa. Kuoriainen voi kuitenkin pysyä liikkeessä vielä muutamia vuorokausia ruiskutuksen jälkeen. Avaunt toimii pääasiassa syömävaikutuksen, mutta myös kosketusvaikutuksen kautta. Tehoaine kulkeutuu melko hyvin lehtien läpi ja kiinnittyy tiukasti lehden pinnalle.

Tehokkuus:

Avaunt torjuu tehokkaasti rapsikuoriaiset, kääriäiset sekä jonkin verran rapsikärsäkkäitä. Rapsikuoriainen lopettaa syömisen välittömästi aineelle altistumisen jälkeen ja lopullisesti kuolee 1–3 vrk:n kuluessa. Valmisteen teho kestää kasvin kasvuvauhdista riippuen 7–14 vrk.

Ruiskutusolosuhteet:

Ruiskuttamista stressaantuneeseen kasvustoon tulisi välttää. Ruiskutettaessa on tärkeää, että lehtien osat ja nuput saadaan hyvin peitettyä ruiskutusnesteellä. Valmiste on sateenkestävä heti valmisteen kuivuttua kasvustoon.

Käytön rajoitukset:

Valmistetta ei saa käyttää kukkivaan kasvustoon.

Resistenssinhallinta:

Avaunt 150 EC:ssä on kokonaan eri tehoaineryhmään kuuluva tehoaine kuin muissa markkinoilla olevissa valmisteissa. Valmiste tehoaa erinomaisesti pyretroidiresistensseihin rapsikuoriaiskantoihin sekä myös estää näiden syntymistä. Kestävien resistenssikantojen syntymisen estämiseksi valmistetta voidaan käyttää vain kerran kasvukaudessa.

Pakkaus/tukkupakkaus:

1 l / 10 kpl.

Käyttöohje

Rypsi ja rapsi

Aikaisesta nuppuvaiheesta nuppujen puhkeamiseen (BBCH 30–57)
Käyttömäärä: 
170 ml/ha

Teho

Tuhohyönteiset
Haitta Teho
Kaalikoi 5
Rapsikärsäkäs 5
Rapsikuoriainen 5
Can be used in groundwater area

Sateenkesto

Avaunt® 150 EC on sateenkestävä tunnin kuluttua ruiskutuksesta

Minimietäisyys vesistöön

3 m