Mavrik

Tuhohyönteisten torjuntaan pelto- ja puutarhaviljelyksiltä
  • tehokas pyretroidivalmiste
  • säästä eräitä hyötyhyönteisiä, kuten mehiläisiä

Tehoaine

Tau-fluvalinaatti 240 g/l

Tuote kuuluu tehoaineryhmään 3A

Ominaisuudet:

Mavrik on hyväksytty käytettäväksi useimmille pelto- ja puutarhakasveille tuhohyönteisten torjuntaan.  Mavrik tehoaa nopeasti  ja vaikutusaika on pitkä. Muista pyretroideista poiketen se säästää monia hyötyhyönteisiä, kuten mehiläisiä, maakiitäjiä ja leppäpirkon toukkia. Säästyneet hyötyhyönteiset  täydentävät torjunnan tehoa ruiskutuksen jälkeen. Valmiste soveltuu muita pyretriinvalmisteita paremmin IP-viljelyn periaatteisiin.

Tehokkuus:

Mavrik tehoaa hyvin mm. kirvoihin, kovakuoriaisiin, ripsiäisiin, perhos- ja pistiäistoukkiin, luteisiin ja kärpäsiin.

Varoajat:

Varoaika kaaleilla, tuoreella herneellä ja perunalla 7 vrk, kuivatulla herneellä ja pavulla 14 vrk, viljoilla, omenalla ja päärynällä 30 vrk, syys- ja kevätrypsillä, syys- ja kevätrapsilla 60 vrk. Kukkakaalilla varoaika lasketaan ensimmäisestä keruusta. Valmisteen myöhäisin käyttöajankohta on öljykasveilla kukinnan alkaessa. Omenalle, päärynälle, valko-, kukka-, parsa- ja ruusukaalille valmistetta saa käyttää kerran, muilla kasveilla korkeintaan kaksi kertaa kasvukauden aikana.

Käytön rajoitukset:

Resistenssin hallinta:

Valmisteen (tehoaineryhmä pyretroidit) käytössä on kiinnitettävä erityistä huomiota resistenssinhallintaan ja sen takia käsittelyjen määrä on minimoitava vuorottelemalla käyttöä muiden eri tehoaineryhmään kuuluvien valmisteiden kanssa.

Pakkaus/tukkupakkaus:

1 l / 12 kpl

Vesimäärä:

200 – 400 l/ha, omenalla ja päärynällä 1500 l/ha

Käyttöohje

Viljat:

kirvat, kirvojen tullessa kasveihin 0,15 l/ha ripsiäiset, tarvittaessa 0,15-0,2 l/ha vehnäsääski, tähkäsääski, tähkälletulovaiheessa 0,15-0,25 l/ha

Ristikukkaiset öljykasvit:

rapsikuoriainen, ruusukevaihe-kukinnan alkuvaihe 0,2 l/ha rapsikärsäkäs, myöhäinen nuppuvaihe-kukinnan loppu 0,2 l/ha kirpat, luteet, taimettumisvaihe 0,2 l/ha kaalikoi, aikuisten ja toukkien esiintyessä, 0,2 l/ha

Herne ja papu

Juovahernekärsäkäs, herne- ja juurikaskirva, -ripsiäinen ja -kääriäinen.
Käyttömäärä: 
0,2 l/ha

Kaalit, lanttu ja nauris

Rapsikuoriainen, kirpat, luteet, kaalikoi, kaali-, lanttu- ja naurisperhonen: pikkutaimet sekä rapsikuoriainen kukkakaalilla ennen sadonkorjuuta lentävät aikuiset ja toukat ennen kerimisvaihetta kaalikärpäsen muninnan runsastumisen alussa toukkien esiintymisvaihe. Käyttö lantulle ja nauriille ei sallittu 1.1.2019 jälkeen.
Käyttömäärä: 
0,2 l/ha

Kaalit

Kaalikärpänen
Käyttömäärä: 
0,25 l/ha

Omena, päärynä

Omena-,omenanratamo- ja omenankäärökirva, pihlajanmarjakoi
Käyttömäärä: 
0,3 l/ha

Teho

Can be used in groundwater area

Varoitukset

N, R50-53, S2,13,29

Minimietäisyys vesistöön

15 m