Danadim Progress

Tuhohyönteisten, kuten kirvojen, kemppien, luteiden, kärsäkkäiden, ojukepistiäisen, versosääsken, juurikaskärpäsen sekä kaali-, sipuli-, kuutäplä- ja porkkanakärpäsen toukkien, torjuntaan vilja-, sokerijuurikas-, porkkana-, sipuli-, kaali-, lanttu-, herukka-, karviais- ja omenaviljelyksiltä. Huom! Osa käyttökohteista poistuu 1.8.2018.

Tehoaine

dimetoaatti 400 g/l

Tuote kuuluu tehoaineryhmään 1B

OMINAISUUDET

Valmiste vaikuttaa hyönteisiin systeemisesti ja kosketusvaikutteisena. Vaikutustavasta johtuen kasvit on ruiskutettava huolellisesti joka puolelta. Valmiste tehoaa mm. kirvohin, kemppien, luteisiin, kärsäkkäisiin, ojukepistiäiseen, versosääskeen, juurikaskärpäsen sekä kaali-, sipuli-, kuutäplä- ja porkkanakärpäsen toukkiin. Sitä voidaan käyttää myös kasteluaineena.

KÄYTÖN RAJOITUKSET:

Käyttö viljoilla sallittu vain käyttöohjeessa mainituissa erityistapauksissa kerran kasvukauden aikana. Herukalla, karviaisella ja omenalla sallitaan yksi käsittely kasvukauden aikana eikä niitä saa käsitellä myöhemmin kuin viikon kuluttua kukinnan päättymisestä. Porkkanalla ja kaalilla sallitaan vain yksi käsittely kasvukauden aikana. Lantulla ja sokerijuurikkaalla tarvittaessa kaksi käsittelyä.

MEHILÄISVAROITUS:

Mehiläisille ja kimalaisille vahingollinen kasvinsuojeluaine. Ei saa käyttää kukkivien kasvien käsittelyyn. Käyttö lähempänä kuin 60 m mehiläispesistä kielletty ilman mehiläishoitajan suostumusta.

Käyttöohje

Viljat

Viljan orastumis- ja versontavaiheessa
Käyttömäärä: 
0,4-0,8 l/ha

Sokerijuurikas

Juurikaskärpäsen torjuntakynnys on 10 munaa/viisilehtinen taimi. Ruiskutus tehdään, kun lehdissä näkyy toukkien käytäviä
Käyttömäärä: 
0,4-0,8 l/ha

Herukat ja karviainen

Ruiskutus ennen kukinnan alkua tai viikon kuluessa kukinnan päättymisestä. Käyttö ei sallittu 1.8.2018 jälkeen.
Käyttömäärä: 
0,05%, 0,1% sumuruiskulla

Kaalikärpäsen toukat

Käsittely tehdään, kun toukkia löytyy kasvien juurilta. Käsittely tehdään kohdistaen se kasvin tyvelle niin, että maa juuren ympärillä kastuu kunnolla. Käyttö ei sallittu 1.8.2018 jälkeen.
Käyttömäärä: 
0,05%

Sipuli- ja kuutäpläkärpäsen toukat

Istukkaat upotetaan ennen istutusta 15 minuutiksi tai käytetään laimennosta kasteluaineena. Käyttö ei sallittu 1.8.2018 jälkeen.
Käyttömäärä: 
Upotus 0,1 % laimennokseen kastelu 0,05 % liuoksella 0,5 l/ rivimetri

Porkkanakärpäsen toukat

Käsittely kohdistetaan kasvien tyvelle. Käsittely tehdään, kun pääosa toukista on kuoriutunut ja matkalla juuristoon. Käyttö ei sallittu 1.8.2018 jälkeen.
Käyttömäärä: 
Käyttöväkevyys 0,05 %. liuosta käytetään 0,5 l/rivimetri

Omena

Luteiden, kirvojen, kemppien ja kärsäkkäiden torjuntaan. Ruiskutus silmujen puhkeamisen aikaan ennen kukinnan alkua tai viimeistään viikon kuluessa kukinnan päättymisestä. Käyttö ei sallittu 1.8.2018 jälkeen.
Käyttömäärä: 
Käyttöväkevyys 0,05 %, sumuruiskulla levitettäessä 0,1 %. Käyttömäärä 0,25-0,75 l/ha.

Teho

Tuhohyönteiset
Haitta Teho
Kirvat 4

Minimietäisyys vesistöön

3 m

Mehiläisvaroitus

Ei saa käyttää kukkivien kasvien käsittelyyn