Agrimec

Mansikkapunkin torjuntaan mansikkaviljelyksiltä sekä punkkien, ripsiäisten ja lehtimiinaajien torjuntaan koristekasveilta kasvihuoneessa.
  • hyvä teho
  • pitkä vaikutusaika
  • Silwet Gold kiinnitteen lisäys parantaa tehoa

Tehoaine

abamektiini 18 g/l

Ominaisuudet:

Agrimec vaikuttaa tuholaisiin kosketus- ja suolistovaikutusten kautta. Kun tuholaiset joutuvat kosketuksiin valmisteen kanssa, ne lamaantuvat välittömästi, jonka jälkeen ne kuolevat. Hitaan vaikutustehon seurauksena maksimiteho saavutetaan 3-5 päivää käsittelyn jälkeen. Valmiste on myrkyllistä useimmille luontaisille vihollisille, joita torjunnassa käytetään. Valmiste tehoaa parhaiten viileällä säällä ja paras ruiskutusajankohta on aamulla tai illalla.

Tehokkuus:

Punkkien, ripsiäisten ja lehtimiinaajien lisäksi valmiste tehoaa kemppeihin, perhostoukkiin ja kovakuoriaisiin. Valmisteella on sivuvaikutusteho (n. 60 -70 %) jauhiaisiin.

Vesimäärä:

Kasvit on ruiskutettaessa käsiteltävä kauttaaltaan lehtien päältä ja alta, mutta nesteen tippumista lehdiltä on vältettävä. Siten riittävä vesimäärä ja ruiskutuspaine ovat tarpeen. Käytettävä vesimäärä valitaan kasvuston koon mukaan niin, että se peittää kaikki kasvin osat. Mansikalla vettä tarvitaan 1000 – 2000 l/ha.

Varoaika:

Mansikalla ja vihanneshedelmillä 3 päivää, salaatilla ja endiivillä 14 vrk. Työhygieeninen varoaika: Aineella käsitellyssä kasvustossa voidaan työskennellä aikaisintaan 24 tunnin kuluttua ruiskutuksesta.

Pakkaus:

1 l / 12 kpl

Käyttöohje

Mansikka

Sadonkorjuun jälkeen elo-syyskuussa tai ennen kukintaa ja sadonkorjuun jälkeen, jos punkkisaastunta on voimakas. Syyskäsittelyssä ruiskutus voidaan toistaa 7-10 vrk:n kuluttua ensimmäisestä, joten käsittelykertoja voi olla enintään kaksi kasvukauden aikana.
Käyttömäärä: 
1,0-1,2 l/ha

Koristekasvit

Ruiskutus ensimmäisten tuholaisten aiheuttamien oireiden ilmaantuessa kasveihin. Käsittely voidaan toistaa 7 vuorokauden kuluttua ensimmäisestä ruiskutuksesta ja käsittelykertoja voi olla korkeintaan kaksi koristekasvin tuotantokauden aikana.
Käyttömäärä: 
0,025-0,05% liuos