KOFASIL KOMBI -yhdistelmätuote

Yhdistelmätuote biologiseen säilöntään kaikkiin säilömuotoihin esikuivatulle säilörehulle, kokoviljasäilörehulle, säilöheinälle ja murskeviljalle.
  • Erittäin tehokas hiivoja ja homeita vastaan ja jälkilämpenemisen estoon.
  • Soveltuu esikuivatulle säilörehulle, säilöheinälle ja murskeviljalle.
  • Käyttäjä -ja koneystävällinen, tuote EI ole syövyttävä.
  • Sisältää maitohappobakteerit ja natriumbentsoaatti-kaliumsorbaattiseoksen.

Tehoaine

Lactobacillus plantarum (DSM 3676)

Lactobacillus plantarum (DSM 3677)

Natriumbentsoaatti (12 kg)

Kaliumsorbaatti (1,5 kg)

Ominaisuudet:

KOFASIL KOMBI on tehokas yhdistelmätuote esikuivatulle säilörehulle kaikkiin säilömuotoihin aina kun tahdotaan tehdä säilörehua biologisella säilöntäaineella.Tarkoitettu erityisesti säilörehulle, hitaasti syötettävälle säilörehulle ja säilöheinälle, joiden ongelmaksi voi muodostua hiivojen ja homeiden kasvu sekä jälkilämpeneminen. KOFASIL KOMBI antaa erityistä tehoa homeita ja hiivoja vastaan.

Kun säilörehun kuiva-aine on alle 45, KOFASIL KOMBIn maitohappobakteerit muuntavat rehun omat sokerit maitohapoksi, joka laskee tehokkaasti rehun pH:n. Karhottamisesta, lannasta tai maastaperäisin olevat ei-toivotut mikrobit sekä syötönaikainen jälkilämpeneminen torjutaan tehokkaasti kaliumsorbaatilla ja natriumbentsoaatilla.

Säilöheinä on pitkälle esikuivattu, kuiva-aine 45-85, jolloin luontaista maitohappokäymistä ei enää tapahdu. KOMBIn sisältämien maitohappobakteereiden avulla voidaan kuitenkin lisätä käymistä. Kuiva ja pitkäkortinen säilöheinä on haasteellinen säilöttävä, koska paaliin jää helposti ilmaa. Tällöin ongelmaksi muodostuu varastoinnin, paalin avaamisen jälkeen homeiden ja hiivojen kasvu sekä ruokinnan aikainen jälkilämpeneminen. Kaliumsorbaatti ja natriumbentsoaatti ovat erityisen tehokkaita haitallisia mikrobeja ja jälkilämpenemistä vastaan.

KOFASIL KOMBI takaa hyvälaatuisen pölyttömän säilöheinän ja hyvälaatuisen säilörehun. Soveltuu myös lampaiden, hevosten ja emolehmien säilöheinän tai säilörehun säilöntään.

Suositellaan kuiva-aineluokille 30-65 %, mutta soveltuu myös säilöheinän säilömiseen.

Säilytys:

Kuivassa, pimeässä ja viileässä. Säilöntäsuolaseos (natriumbentsoaatti ja kaliumsorbaatti) voidaan säilyttää alkuperäisissä pakkauksissaan 2 vuotta valmistusmispäivästä. Avaamaton maitohappobakteerivalmiste säilyy huoneenlämmössä 6 kk, viileässä 12 kk ja pakastimessa 3 vuotta.

Sisältö:

50 g KOFASIL Lac maitohappobakteereita ja 12 kg natriumbentsoaattia ja 1,5 kg kaliumsorbaattia. Vaikuttavat bakteerit: Lactobacillus Plantarum (DSM 3676) ja Lactobacillus Plantarum (DSM 3677). Bakteerien määrä 1 x 10 11 bakteeria/gramma ainetta eli 100 000 pmy/g säilörehua.

 

Käyttöohje

Säilörehu,säilöheinä, murskevilja

Sekoita maitohappobakteerit (50 g) yhteen litraan puhdasta vettä ennen korjuuta. Liuota suolaseos (natriumbentsoaatti ja kaliumsorbaatti -seos) hitaasti kaataen ja samalla vettä paineella lisäten 200 litraan puhdasta vettä. Valmis seos (maitohappobakteerit ja suolaseos) on käytettävä viimeistään 48 h kuluessa sekoittamisesta, mutta mieluiten HETI. Valmista seosta annostellaan 4 l/rehutonni. Säilöntäsuolaseos voidaan sekoittaa etukäteen veteen ilman viimeistä käyttöpäivää.
Käyttömäärä: 
50 g KOFASIL Lac maitohappobakteereita ja 12 kg natriumbentosaattia ja 1,5 kg kaliumsorbaattia/50 tn tuoretta rehua.