Targa Super 5 SC

Valikoiva valmiste juolavehnän, hukkakauran ja eräiden muiden heinämäisten rikkakasvien hävittämiseen leveälehtisestä kasvustosta kesällä kasvukauden aikana.
  • nopea teho
  • hellävarainen viljelykasveille
  • toimii vaikeissakin ruiskutusoloissa
  • hyvä kestovaikutus

Tehoaine

kvitsalofoppi-P-etyyli 50 g/l

Tuote kuuluu tehoaineryhmään A

Ominaisuudet:

Targa Super vaikuttaa rikkakasveihin ainoastaan lehtien kautta, josta se kulkeutuu juurakkoon. Juolavehnän torjunnassa torjunta-aika vaihtelee vuosittain kasvukauden edistymisen, maan muokkauksen ja kasvupaikan mukaan. Juolavehnän kasvu pysähtyy ruiskutushetkeen ja viikon kuluttua alkaa juolavehnän lehdissä näkyä värimuuutoksia. Targa Super on hyväksytty sivun alareunan taulukossa mainituille viljekasveille.

Tehokkuus:

Paras ruiskutusaika varmistetaan tutkimalla juolavehnän juurakoiden silmujen kehittymistä. Paras ruiskutusaika on, kun maavarsien silmuista kehittyvät uudet versot ovat 2-3 cm pituisia. Tällöin juolavehnässä on 4-6 lehteä ja sillä on korkeutta 20- 30 cm.

Ruiskutusolosuhteet:

Ruiskutuksen jälkeen tehoaine imeytyy nopeasti kasvin sisään ja valmiste on sateen kestävä tunnin kuluttua ruiskutuksesta Alinta ohjeenmukaista käyttömäärää suositellaan vain torjunnan kannalta erityisen suotuisissa olosuhteissa; lämpimällä ja kostealla säällä, kun ilman suhteellinen kosteus on yli 70 % ja kasvusto on hyvässä kasvussa.

Vesimäärä:

Vettä käytetään 200-300 l/ha.

Käytön rajoitukset:

Ei saa käyttää palkoineen korjattavalla herneellä. Kumina on käsiteltävä ennen kukinnan alkua. Mansikkaa saa käsitellä vain sadonkorjuun jälkeen. Pitkän varoajan vuoksi valmiste ei sovi aikaisille rypsi ja rapsilajikkeille. Käsitellyn punanadan olkea ei saa käyttää rehuna. Viljelysten multaus tai haraus 10 vrk ennen tai jälkeen ruiskutusta heikentää tehoa juolavehnään. Kuivuudesta, kylmyydestä tai muusta syystä kärsivää kasvustoa ei pidä ruiskuttaa.

Varoaika:

Porkkana, lanttu, selleri, palsternakka: 40 vrk
Sokerijuurikas, punajuuri: 60 vrk.
Pakasteherne: 35 vrk
Ruokaherne, (kuiva): 45 vrk
Rypsi, rapsi,pellava: 90 vrk
Peruna: 45 vrk
Härkäpapu: 45 vrk
Kumina: 56 vrk

 

Pakkaus/tukkupakkaus:

5 L / 4 kpl.

Käyttöohje

Sokerijuurikas

Ensimmäinen ruiskutus tehdään juolavehnän 4–5 lehtiasteella. Toinen ruiskutus tehdään n. 3 viikon kuluttua, ennen kasvuston sulkeutumista, mikäli uusia juolavehnän versoja tulee pintaan
Käyttömäärä: 
1,5-2,0 l + Sito Plus 0,2 l

Herne, härkäpapu, rapsi ja rypsi

Käyttömäärä: 
2,5-3,0 l (tai 2,0 l + Sito Plus 0,2 l)

Porkkana, punajuurikas, lanttu, mukulaselleri, palsternakka, kumina, pellava, mansikka

Käyttömäärä: 
3,0 l

Peruna

Käyttömäärä: 
2,0 l/ha + Sito Plus 0,2 l/ha

Apila ja punanata

Käyttömäärä: 
3,0-4,0 l

Hukkakaura ja muut yksivuotiset heinät

Hukkakaura torjutaan sen ollessa pensomisen lopussa tai viimeistään korrenkasvun alussa. Kylänurmikkaan saadaan paras teho, kun siinä on enintään 2 lehteä
Käyttömäärä: 
1,5 l/ha tai vaihtoehtoisesti 1,0 l/ha + Sito Plus 0,2 l/ha.

Teho

Heinämäiset rikat
Haitta Teho
Juolavehnä 5
Hukkakaura
Haitta Teho
Hukkakaura 5
Can be used in groundwater area

Sateenkesto

tunti ruiskutuksesta

Minimietäisyys vesistöön

3 m