Spotlight Plus

Perunan rikkakasvitorjuntaan ennen perunan taimelle tuloa ja perunanvarsiston hävittämiseen
  • sekä rikkatorjuntaan että varsien hävittämiseen
  • ei kulkeudu mukuloihin
  • kosketusvaikutteinen
  • sateenkestävä kahdessa tunnissa

Tehoaine

karfentratsoni-etyyli 60 g/l

Tuote kuuluu tehoaineryhmään E

Ominaisuudet:

Spotlight Plus vaikuttaa kasveihin lehtien kautta solujen lehtivihreän muodostukseen ja hävittää siten rikkakasvit ja varsiston. Se ei kulkeudu kasvin sisällä eikä keräänny mukuloihin. Teho alkaa näkyä muutaman päivän kuluessa ruiskutuksesta. Varsisto kuolee parin viikon kuluessa. Tehoon vaikuttaa murskauksen onnistumisen lisäksi perunan tuleentumisaste. Paras tulos varsiston hävityksessä saadaan, kun tuleentuminen on jo alkamassa eikä kasvusto kärsi liiallisesta kuivuudesta. Torjuttaessa rikkakasveja, on Spotlight Plus -valmisteen käyttömäärä pieni ja aine on kustannuksiltaan erittäin edullinen. Rikkakasveja torjuttaessa on huomattava, että valmiste vaikuttaa ohimenevästi myös taimelle tulleeseen perunaan. Siksi käsittely pitää hehdä viimeistään silloin kun 10 % perunasta on taimettunut. Tankkiseoksena muiden perunalla käytettävien valmisteiden kanssa se hävittää taimelle ehtineet rikkakasvit ja muiden aineiden maavaikutus antaa pitkävaikutteisen tehon.

Tehokkuus:

Spotlight Plus tehoaa yksinään hyvin mm. seuraaviin siemenrikkakasveihin: matara, kiertotatar, pihatatar, tädykkeet, orvokki, peippi, savikka ja mustakoiso. Pienintä ohjeenmukaista annostusta voidaan käyttää rikkakasvien sirkkalehtivaiheelta 1-lehtivaiheeseen. Pitkäkestoisemman ja laajemman tehon saamiseksi suositellaan tankkiseosta Fenixin tai Senkorin kanssa, jolloin käytetään niiden ohjeenmukaista annosta. Ohjelmaa voidaan myöhemmin perunan taimettumisen jälkeen täydentää Tituksella tai Senkorilla.

Ruiskutusolosuhteet:

Valmisteen paras ruiskutusaika on aamulla. Käsittelyn jälkeen tulee olla valoisaa vähintään 4 tuntia. Varsiston hävityksessä Spotlight Plus -käsittelyn annetaan vaikuttaa kaksi viikkoa ennen nostoa. Ruiskutuksen jälkeen tulee olla poutaa 2 tuntia, jotta valmiste ehtii vaikuttaa.

Käytön rajoitukset:

Varoaika 7 vrk.

Pakkaus/tukkupakkaus:

5 l / 4 kpl

Käyttöohje

Peruna

Varhaisperunalla viimeistään, kun 5 % perunasta on taimella ja myöhäisillä lajikkeilla, kun enintään 10 % taimella. Joko yksinään tai seoksena maavaikutteisen aineen kanssa (Fenix, Senkor)
Käyttömäärä: 
0,2-0,25 l/ha

Peruna, varsiston hävitys

Varsisto murskataan n. 3 päivää ennen ruiskutusta huolellisesti 10–40 cm pitkään varteen siten, että lähes kaikki lehdet irtoavat varsista.
Käyttömäärä: 
1,0 l/ha

Teho

Vaikeasti torjuttavat
Haitta Teho
Mustakoiso 5
Punapeippi 5
Pelto-orvokki 5
Peltomatara 5
Pihatatar 5
Kiertotatar 5
Pihasaunio 4
Ukontatar 4
Saunakukka, kevätitoinen 4
Linnunkaali 3
Peltolemmikki 2
Peltoemäkki 2
Rusokki 1
Peltovillakko 1
Pihatähtimö 1
Perusrikkakasvit
Haitta Teho
Hatikka 5
Pillike 5
Savikka 5
Ristikukkaiset 4
Heinämäiset rikat
Haitta Teho
Kylänurmikka 1
Ohdake, valvatti
Haitta Teho
Valvatti 1
Pelto-ohdake 1

Varoitukset

Xi, N, R38-43-50/53, S2-13-24-29-36/37

Sateenkesto

kaksi tuntia ruiskutuksesta

Minimietäisyys vesistöön

3 m