Refine Super SX

Kahden tutun tehoaineen parannettu ja tehokkaampi seos haastavien rikkakasvien torjuntaan viljoilla sekä apilattoman nurmen suojaviljalta.
  • Sallittu pohjavesialueilla
  • Turvallinen ja tehokas SX-valmiste

Tehoaine

Tifensulfuroni-metyyli 250 g/kg

Tribenuroni-metyyli 250 g/kg

OMINAISUUDET

Refine® Super SX® kevätkäsittelyn jälkeen voi syksyllä kylvää syysrapsia ja seuraavan vuoden keväällä joustavasti ihan mitä tahansa viljelykasvia. Valmiste hajoaa nopeasti 1-2 kuukaudessa ja sopii käytettäväksi pohjavesialueilla, peräkkäisinä vuosina sekä kaikilla maalajeilla. SX® formulaationa Refine® Super SX® liukenee täydellisesti veteen ja imeytyy nopeasti rikkakasveihin lehtien kautta, myös kylmissä olosuhteissa (alkaen +5C).

Rikkakasvien kasvu pysähtyy muutaman tunnin sisällä ruiskutuksesta, mutta näkyvät vaikutukset, eli rikkakasvin vaalentuminen, kasvupisteiden kellastuminen ja kuolleet rikkakasvit nähdään vasta 1-3 viikon sisällä. Multamailla saadaan paras teho kun myöhään itäneet rikat ovat sirkkalehtivaiheessa, ja aikaisimmat ovat 2-4 lehtivaiheessa, mikä usein osuu viljelykasvin pensomisvaiheeseen. Multamailla ei pidä ruiskuttaa liian aikaisin. Kivennäismailla saadaan paras teho rikkakasvien sirkkalehti-1-vaiheessa, viljelykasvi on usein samanaikaisesti 2-3 lehtivaiheessa.

TEHOKKUUS

Tehoaa laajasti viljan rikkakasveihin. Ylimmillä käyttömäärillä saadaan teho myös orvokkiin, tatarlajeihin, valvattiin ja ohdakkeeseen. Teho mataraan on heikko etenkin pienellä käyttömäärällä, joten mataratehon varmistamiseksi tankkiseokseen voidaan lisätä esimerkiksi Starane 333 HL:ää, Primusta tai Arylex –tehoainetta sisältävää valmistetta.

KÄYTÖN RAJOITUKSET

Ei saa käyttää apilan ja sinimailasen suojaviljalla.

RESISTENSSINHALLINTA

Valmisteen tehoaineet ovat sulfonyyliureoita ja ne kuuluvat vaikutustavaltaan ryhmään ALS-resistenssi, HRAC:B. Jos samankaltaisia tehoaineita käytetään yksipuolisesti monta vuotta peräkkäin, voivat kestävät rikkakasviyksilöt valikoitua. Tästä syystä kannattaa lisätä tankkiseokseen toisen vaikutustavan tehoaineita sisältäviä tuotteita vähintään 3-4 vuoden välein.

PAKKAUS/TUKKUPAKKAUS

150 g/10 kpl

Käyttöohje

Syysviljat

Varhain keväällä kasvun alettua tai kevätitoisten rikkakasvien taimettumisen jälkeen (BBCH 20-39)
Käyttömäärä: 
25-30 g/ha + Sito Plus 0,1 l/ha

Kevätviljat

Viljan 2-lehtiasteelta lippulehtiasteelle (BBCH 12-39). Kauralla suositellaan alinta käyttömäärää (BBCH 12-30). Ei Matilda-kauralle.
Käyttömäärä: 
20-30 g/ha + SitoPlus 0,1 l/ha

Apilattomien nurmien suojaviljat

Heinän oraan ollessa 2-3-lehtiasteella
Käyttömäärä: 
20-30 g/ha + SitoPlus 0,1 l/ha

Teho

Can be used in groundwater area

Minimietäisyys vesistöön

3 m