Mustang Forte

Rikkakasvien torjuntaan kevät- ja syysviljoille sekä apilattomien nurmien suojaviljoille.
  • uutta tehoa kolmella tehoaineella
  • tehoa myös ohdakkeeseen ja valvattiin
  • erittäin hellävarainen viljoille ja heinille
  • tehoa alhaisista lämpötiloista lähtien, +5 °C

Tehoaine

florasulami 5 g/ltr

2,4-D 180 g/ltr

aminopyralidi 10 g/ltr

Tuotteen tehoaineet kuuluvat luokkiin B, C3 ja O

Ominaisuudet:

Mustang Forte on uusi tehokas valmiste leveälehtisten siemenrikkakasvien torjuntaan. Kolmen tehoaineen seos, florasulami, 2,4-D ja aminopyralidi antavat erittäin laajan tehon leveälehtisiin rikkakasveihin.

Tehokkuus:

Mustang Forte tehoaa hyvin moniin vaikeasti torjuttaviin rikkakasveihin, kuten peltoohdakkeeseen, peltovalvattiin, mataraan, saunakukkaan, pihatähtimöön, ruiskaunokkiin, voikukka ja tattareisiin. Valmiste vaikuttaa rikkakasveihin lehtien kautta. Aminopyralidi tehoaine antaa pitkäkestoista tehoa valvatin ja ohdakkeen torjuntaan, koska tehoaine kulkeutuu juuristoon erittäin tehokkaasti.

Ruiskutusolosuhteet:

Ruiskuttumaan voi lähteä keväällä, kun lämpötila on 5–20 °C eikä yöpakkasista ole pelkoa. Kylmän sääjakson aikana rikkakasviteho tulee hieman hitaammin näkyviin. Tiheätä kasvustoa ruiskuttaessa on suositeltavaa käyttää vettä 200 l/ha, tunkeutumisen parantamiseksi. Ruiskutuksen jälkeen on oltava poutaa yksi tunti, jotta valmiste ehtii imeytyä rikkakasveihin. Teho näkyy parin päivän kuluttua ruiskutuksesta ja parin viikon kuluessa rikkakasvit kuihtuvat kokonaan.

Käytön rajoitukset:

Valmiste on ruiskutettava viimeistään kaksisolmuasteella. Käsitellyn viljan olkia ei voi käyttää kompostissa, kasvihuoneessa tai herkkusienten kasvatuksessa. Mustang fortella käsitellyllä lohkolla voi seuraavan vuonna viljellä viljaa, heinän suojaviljat, maissia, ja rypsiä ja rapsia. Kahden vuoden viljelyrajoitus koskee herkkiä kasveja kuten herne, härkäpapu lupiini ja muut palkokasvit, kurkku, pellava, salaatti ja muut mykerökukkaiset kasvit. Ruiskutettaessa varo tuulikulkeumaa erityisesti siemenperunan ja vihannes viljelysten läheisyydessä. Lanta tai olki joka sisältää käsiteltyä satoa pitää levittää maahan ja mullata 7 kuukautta ennen herkän kasvin kylvöä.

Resistenssinhallinta:

Mustang forte toimii resistenssin synnyn ehkäisijänä ja se tehoaa myös kestävään pihatähtimökantaan, mutta kestävän kannan ollessa jo lohkolla on syytä käyttää esim. Ariane S -valmistetta.

Pakkaus/tukkupakkaus:

5 ltr/ 4 kpl

Käyttövinkit:

Uusintakylvössä pellolle voidaan kylvää viljaa, maissia tai muita heinäkasveja. Säilytä valmiste kuivassa ja pakkaselta suojattuna.

Käyttöohje

Ohra, kevätvehnä, kaura ja suojavilja

pensomisen alusta – kaksisolmuasteelle saakka (BBCH 21–32)
Käyttömäärä: 
0,75 l/ha

Syysvehnä, ruis, ruisvehnä

pensomisen alusta – versomisen loppuun (BBCH 21–32)
Käyttömäärä: 
0,75 l/ha

Syysvehnä, ruis, ruisvehnä

korrenkasvun alusta – kaksisolmuasteelle saakka (BBCH 30–32)
Käyttömäärä: 
1,0 l/ha

Teho

Varoitukset

Xn, N, R22-43-50/53, S2-13-24-29-36/37-46

Sateenkesto

Tunnin kuluttua ruiskutuksesta

Olkienkäyttörajoitus

Valmisteella käsiteltyjä kasvinosia ei saa käyttää kasvihuoneessa eikä kompostissa

Jälkikasvirajoitteet

Kahden vuoden viljelyrajoitus seuraaville kasveille: herne, härkäpapu ja muut palkokasvit, kurkku, pellava

Minimietäisyys vesistöön

3 m