Matrigon 72 SG

Leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan sokeri-, rehu- ja punajuurikasviljelyksiltä, rypsi-, rapsi- ja mansikkaviljelyksiltä, maissilta, heinien siemenviljelyksiltä, apilattomilta nurmilta ja laitumilta sekä puuvartisten kasvien taimitarhoilta ja istutuksilta. Lisäksi Minor Use- käyttölupa kuminalle kylvövuonna ja sadonkorjuun jälkeen.
  • Tehokas aine syväjuuristen rikkakasvien torjuntaan
  • kulkeutuu juuriin – pitkäkestoinen vaikutus
  • Tehoaa moniin vaikeasti torjuttaviin rikkakasveihin

Tehoaine

klopyralidi 720 g/kg

Tuote kuuluu tehoaineryhmään O

Ominaisuudet:

Matrigonin uusi raemainen ja väkevä formulaatti tekee annostelusta entistä helpompaa. Se vaikuttaa rikkakasveihin lehtienkautta. Matrigon on erikoisaine kun torjuttavana on syväjuurisia rikkoja kuten valvatti ja ohdake.

Tehokkuus:

Matrigonin vaikutustapa on samantyyppinen kuin hormoneilla; rikkaruoho kiihdyttää kasvua liiaksi niin, että se lopulta menehtyy. Ohdakkeen, valvatin ja rusokin lisäksi se tehoaa myös saunakukkaan, pihasaunioon, leskenlehteen, peltovillakkoon, ruiskaunokkiin, linnunkaaliin, pujoon, kiertotattaresen, voikukkaan ja siankärsämöön.

Ruiskutusolosuhteet:

Paras mahdollinen teho saadaan, kun ruiskutus tehdään aamulla ilman suhteellisen kosteuden ollessa suuri ja lämpötilan vähintään 12 °C, mieluummin lähempänä 20 °C. Ruiskutusta tulee siirtää, jos luvassa on hallaöitä tai jos viljelykasvi kärsii kuivuudesta tai liian korkeista lämpötiloista.

Käytönrajoitukset:

Sokerijuurikkaalla on Matrigon ja Safari-käsittelyjen välin oltava kaksi viikkoa. Herukkapensaat tulisi suojata ruiskutuksen ajaksi. Eräät mansikkalajikkeet (Korona) voivat olla herkkiä Matrigonille. Älä ruiskuta muovikatteessa viljeltävää mansikkaa istutusvuonna. Mansikalla käsittely tehdään sadonkorjuun jälkeen. Ruiskutettaessa on varottava tuulikulkeumaa erityisesti siemenperunaviljelysten lähellä. Herukalla käsittely tehdään keväällä. Seuraavat viljelykasvit ovat arkoja Matrigonille: peruna ja tomaatti ; herneet, papu ja muut palkokasvit; porkkana ja muut sarjakukkaiset; salaatti ja muut mykerökukkaiset. Vältä näiden kasvien viljelyä seuraavana vuonna. Matrigonilla käsiteltyjä kasvinosia ei saa käyttää kasvihuoneessa tai kompostissa.

Varoaika:

Nurmet 7 vrk

Pakkaus/tukkupakkaus:

1 kg / 10 kpl

Käyttövinkit:

Sokeri- ja punajuurikkaalla Matrigon voidaan ruiskuttaa seoksena Medifam 320 SC:n kanssa. Matrigon voidaan ruiskuttaa seoksena useimpien tuhohyönteisaineiden, kasvitautien torjunta-aineiden sekä hivenravinteiden kanssa. Nestemäisten typpilannosten kanssa valmistetta ei saa sekoittaa.

Käyttöohje

Kevätrypsi,- rapsi

kaksilehtiasteelta – ennen kukinnan alkua (BBCH 12–55)
Käyttömäärä: 
140-165 g/ha

Syysrypsi, -rapsi

ruusukeasteelta – ennen kukinnan alkua (BBCH 30–55)
Käyttömäärä: 
165 g/ha

Maissi

kolmilehtiasteelta – kuusilehtiasteelle (BBCH 13–16)
Käyttömäärä: 
110-165 g/ha

Sokeri-, puna-, rehujuurikas

kaksilehtiasteelta – viisilehtiasteelle (BBCH 12–15)
Käyttömäärä: 
140-165 g/ha

Mansikka

sadonkorjuunjälkeen, kuitenkin ennen 15.8.
Käyttömäärä: 
165 g/ha

Puuvartiset kasvit, taimistot

keväällä
Käyttömäärä: 
165 g/ha

Siemenheinät, apilaton nurmi, laidun

versomisvaiheesta – ennen lippulehtivaihetta BBCH (21–37)
Käyttömäärä: 
110-165 g/ha

Teho

Can be used in groundwater area

Sateenkesto

kuusi tuntia ruiskutuksesta

Olkienkäyttörajoitus

Valmisteella käsiteltyjä kasvinosia ei saa käyttää kasvihuoneessa eikä kompostissa

Jälkikasvirajoitteet

Seuraavalla kasvukaudella seuraavat kasvit: peruna ja muut solanum- suvun kasvit, herne, papu, lupiini ja muut hernekasvit, porkkana ja muut sarjakukkaiset kasvit, salaatti ja muut mykerökukkaiset kasvit. Edellä mainitut ovat herkkiä Matrigon SG:lle.

Minimietäisyys vesistöön

3 m