Gallery

Rikkakasvien torjuntaan hedelmäpuiden, marjapensaiden ja vadelman alustoilta, mansikkaviljelyksiltä, puuvartisten koristekasvien taimistoista ja istutuksilta sekä havupuiden koulinta-aloilta metsätaimitarhoilla.
  • pitkävaikutteinen
  • hellävarainen viljelykasveille
  • voidaan yhdistää muihin valmisteisiin
  • vaikuttaa maan kautta

Tehoaine

isoksabeeni 500 g/l

Tuote kuuluu tehoaineryhmään L

Ominaisuudet:

Gallery on pitkävaikutteinen valmiste, joka tehoaa yksivuotisiin leveälehtisiin siemenrikkakasveihin. Gallery on pelkästään maan kautta vaikuttava valmiste, joka imeytyy kasveihin itävien siementen juurien ja sirkkavarren kautta.

Tehokkuus:

Gallery tehoaa hyvin mm. seuraaviin rikkakasveihin: saunakukka, poimulehti, rautanokkonen, lemmikki, ratamo, päivänkakkara, emäkki, kamomillasaunio, lutukka, peippi, rypsi, rapsi, savikka, tädyke, kylämaltsa, pihatähtimö, ukontatar, hatikka ja orvokki. Teho on kohtalainen seuraaviin rikkakasveihin: horsma, pihatatar, villakko ja matara. Gallery ei tehoa juuririkkakasveihin eikä heinämäisiin rikkakasveihin.

Ruiskutusolosuhteet:

Paras teho saadaan tasaiseksi ja hienoksi muokatussa, kosteassa maassa. Jos maa on kuiva, voidaan teho varmistaa sadettamalla pelto parin päivän kuluessa ruiskutuksesta (20–30 mm). Sadetus on tehtävä siten, että pintavaluntaa ei synny. Galleryn vaikutusaika multa- ja turvemailla on lyhyt. Valmistetta voi käyttää 1–2 kertaa kasvukaudessa, mutta yhteenlaskettu käyttömäärä ei saa ylittää 1,0 l/ha.

Käytönrajoitukset:

Viljeltäessä mansikkaa muovikatteessa saa valmisteella käsitellä ainoastaan rivivälit. Valmistetta ei saa käyttää perättäisinä vuosina samalla peltolohkolla. Käsittelyä seuraavana kasvukautena voi samalla lohkolla viljellä viljaa tai muita heinäkasveja vasta kynnön jälkeen. Sitä seuraavana kasvukautena viljelykasvien valinnassa ei ole rajoituksia. Mansikalla käsittely voi vähentää rönsytaimien määrää. Valmistetta ei saa käyttää suuri ennen viljelykasvin kylvöä tai istutusta. Käsittelyvuoden jälkeen voi viljellä viljaa tai muita heinäkasveja kynnön jälkeen.

Pakkaus/tukkupakkaus:

500 ml/ 10 kpl

Käyttövinkit:

Useimmat puuvartiset koristekasvit kestävät käsittelyn ilman vioituksia. Kaikkien puuvartisten koristekasvilajien ja -lajikkeiden kestävyyttä eri kasvuoloissa varsinkaan taimistoissa ei voida taata, minkä vuoksi valmistetta on syytä testata ensin pienellä alalla. Seuraavien sukujen kasvit voivat joissakin oloissa olla arkoja: Buddleia, Cornus, Euonymus, Hydrangea ja Ligustrum sekä eräät Rhododendronhybridit. Säilytyslämpötila yli 0°C

Käyttöohje

Hedelmäpuut, marjapensaat, vadelma, mansikka

ennen rikkakasvien taimelletuloa
Käyttömäärä: 
0,5-1,0 l/ha

Puuvartisten koristekasvien taimistot

ennen rikkakasvien taimelletuloa
Käyttömäärä: 
0,3-1,0 l/ha

Puuvartisten koristekasvien istutukset

ennen rikkakasvien taimelletuloa
Käyttömäärä: 
0,5-1,0 l/ha

Havupuiden koulinta-alat metsätaimitarhoilla

ennen rikkakasvien taimelletuloa
Käyttömäärä: 
0,5-1,0 l/ha

Teho

Vaikeasti torjuttavat
Haitta Teho
Pihasaunio 5
Punapeippi 5
Peltoemäkki 5
Pelto-orvokki 5
Saunakukka, kevätitoinen 5
Pihatähtimö 5
Mustakoiso 4
Peltolemmikki 4
Peltovillakko 3
Linnunkaali 3
Peltomatara 3
Pihatatar 3
Kiertotatar 3
Ukontatar 3
Rusokki 1
Perusrikkakasvit
Haitta Teho
Hatikka 5
Ristikukkaiset 5
Savikka 4
Pillike 2
Ohdake, valvatti
Haitta Teho
Valvatti 2
Pelto-ohdake 2
Heinämäiset rikat
Haitta Teho
Kylänurmikka 1

Varoitukset

Xi, R43-53, S2-13-24-29-46

Jälkikasvirajoitteet

Käsittelyä seuraavana vuonna voidaan kynnön jälkeen viljellä viljaa ja heinää.

Minimietäisyys vesistöön

3 m

Peräkkäiskäytön rajoitukset

Under året som följer på behandlingen kan man efter plöjning odla stråsäd och gräsväxter.