Galera

Rikkakasvien torjuntaan rypsi ja rapsiviljelyksiltä.
  • vaikuttaa lehtien kautta
  • ruiskutetaan kasvustoon 2–4 lehtiasteella
  • tehoaa hyvin maalajista riippumatta

Tehoaine

klopyralidi 267 g/l

pikloraami 67 g/l

Tuote kuuluu tehoaineryhmään O

Ominaisuudet:

Galera on tehokas valmiste rypsin ja rapsin rikkakasvien torjuntaan. Teho näkyy nopeasti ruiskutuksenjälkeen eikä maalajilla ole vaikutusta tehoon. Se koostuu kahden tehoaineenseoksesta klopyralidi ja pikloraami, jotka antavat erittäin hyvän tehon useimpiin leveälehtisiin rikkoihin.

Tehokkuus:

Galeran tehoa erittäin hyvin mm. saviheinä, peltomatara, saunakukka, kiertotatar, pujo, ohdake ja valvatti. Teho taimella oleviin rikkoihin on nopeaa eikä maalajilla ole vaikutusta tehoon. Ruiskutusnesteeseen on aina lisättävä DASsoil -kiinnikettä saviheinätehon varmistamiseksi. Valmiste vaikuttaa rikkakasveihin lehtien kautta.

Ruiskutusolosuhteet:

Ruiskutus tehdään keväällä, kun lämpötila on yli +8 °C. Yöpakkasista ei saa esiintyä. Oikea käsittelyajankohta on kun viljelykasvi on 2–4 lehtiasteella. Ajankohta kannattaa valita huolella, koska näin varmistat erinomaisen tehon rikkakasveihin. Ruiskutuksen jälkeen on oltava poutaa 6 tuntia, jotta valmiste ehtii imeytyä rikkakasveihin. Teho näkyy parin päivän kuluttua ruiskutuksesta ja 3–4 viikon kuluessa rikkakasvit kuolevat. Galeraa ei saa sekoittaa muiden aineiden kanssa. Äläkä ruiskuta kasvustoa joka kärsii stressistä (kosteus, kuivuus, kuumuus > 25 °C , halla, tuholaisista, ravinnepuutoksista tai lämpötilavaihteluiden takia).

Käytönrajoitukset:

Galeraa ei saa sekoittaa muiden aineiden kanssa, eikä ruiskuttaa kasvustoa, joka kärsii stressistä, kuten kosteus, kuivuus, kuumuus >25 °C, halla, tuholaisista, ravinnepuutoksista tai lämpötilavaihteluiden takia. Galeralle herkkiä kasveja on peruna, tomaatti, herne, papu, lupiini, apila ja muut hernekasvit, salaatti ja muut mykerökukkaiset kasvit, porkkana ja muut sarjakukkaiskasvit. Galeralla käsiteltyjä kasvinosia ei voi kompostoida tai käyttää kasvihuoneessa. Älä viljele seuraavana vuonna herkkiä kasveja kuten perunaa ja hernettä. Ruiskutettaessa varo tuulikulkeumaa erityisesti siemenperunan ja vihannes viljelysten läheisyydessä. Valmistetta ei saa käyttää Marie lajikkeella.  Galeraa tai mitä tahansa muuta valmistetta, joka sisältää pikloraamia, ei saa käyttää useammin kuin joka kolmas vuosi samalla kasvulohkolla. 

Pakkaus/tukkupakkaus:

5 l/ 4 kpl

Käyttövinkit:

Pese ruisku huolella ennen Galera-ruiskutusta. Täytä ruisku puolilleen vedellä ja lisää tarvittava määrä Galeraa, täytä ruisku ja lisää lopuksi Dassoil kiinnite. Ruiskun sekoitus on päällä koko täytön ajan. Paras teho saadaan ruiskuttamalla aamulla kun ilman suhteellinen kosteus on korkea. Alin varastointilämpötila 0 °C.

Käyttöohje

Syysrapsi

Keväällä kukkavarren pituuskasvun alusta – ensimmäiset nuput ovat muodostuneet (BBCH 30–50)
Käyttömäärä: 
0,3 l/ha + kiinnite

Kevätrypsi, kevätrapsi

Kaksi–neljälehtiasteella (BBCH 12–14)
Käyttömäärä: 
0,3 l/ha + kiinnite

Teho

Vaikeasti torjuttavat
Haitta Teho
Rusokki 5
Peltomatara 5
Saunakukka, kevätitoinen 5
Pihasaunio 4
Mustakoiso 4
Peltovillakko 4
Linnunkaali 4
Kiertotatar 4
Pihatatar 3
Ukontatar 3
Punapeippi 2
Peltolemmikki 2
Pelto-orvokki 2
Pihatähtimö 2
Peltoemäkki 1
Perusrikkakasvit
Haitta Teho
Savikka 5
Pillike 2
Hatikka 1
Ristikukkaiset 1
Ohdake, valvatti
Haitta Teho
Valvatti 4
Pelto-ohdake 4
Heinämäiset rikat
Haitta Teho
Kylänurmikka 1

Varoitukset

R52/53, S2-13-29

Sateenkesto

Galera on sateenkestävä 6 tunnin kuluttua ruiskutuksesta

Olkienkäyttörajoitus

Galeralla käsiteltyjä kasvinosia ei voi kompostoida tai käyttää kasvihuoneessa.

Jälkikasvirajoitteet

Käsittelyä seuraavana vuonna voidaan viljellä viljaa, rypsiä, maissia ja heinää. Vältä seuraavia viljelykasveja: peruna, tomaatti, herne, papu, lupiini, apila, salaatti, porkkana

Minimietäisyys vesistöön

3 m

Peräkkäiskäytön rajoitukset

Galeraa ei saa käyttää peräkkäisinä vuosina samalla peltolohkolla