CDQ SX

Rikkakasvien torjuntaan kevät- (ohra, kaura, ruis, vehnä) ja syysviljoilla (ohra, ruis, vehnä, ruisvehnä).

Tehoaine

Tribenuroni-metyyli 222 g/kg

Metsulfuroni-metyyli 111 g/kg

Käyttöohje

Vain viljojen kevätkäsittelyyn, ei kuitenkaan suojaviljalle.
Käsittelyn jälkeen saa jälkikasvina samana vuonna viljellä vain viljaa. Syysrapsia tai syysrypsiä ei saa lohkolla viljellä aikaisemmin kuin kuuden kuukaudenkuluttua CDQ SX-käsittelystä.
Seuraavana vuonna lohkolla voi viljellä viljaa (myössuojaviljaa), rapsia, rypsiä, perunaa, herneitä, papuja tai pellavaa. Muita, edellä mainitsemattomia, kasveja saa käsitellyllä lohkolla viljellä aikaisintaan 18 kuukauden kuluttua käsittelystä Mikäli käsitelty alue joudutaan rikkomaan, voidaan käsitellylle alalle tämän jälkeen kylvää ainoastaan viljaa. Silloin alaa ei saa käsitellä uudelleen CDQ SX:llä, eikä myöskään Ally ® ST:llä, Ally ® Class 50 WG:llä, Express ® 50 SX:llä tai Ratio® 50SX:llä.
Vaarallista muille viljelykasveille. CDQ SX-valmistetta saa käyttää keväällä alla olevan yhteenvedon mukaisesti. CDQ SXtehoaa erittäin hyvin useimpiin yleisesti esiintyviin leveälehtisiin rikkakasveihin.
 

Käyttömäärät

Syysviljat:
27 g raetta CDQ SX/ha + 0,05 l Sito Plus- kiinnitettä/100 l vettä.
Syysvilja ruiskutetaan aikaisin keväällä kasvun alkaessa, rikkakasvien ollessa vielä pieniä.

Kevätviljat:
15-27 g raetta CDQ SX/ha + 0,05 l Sito Plus- kiinnitettä/100 l vettä.
Kevätviljoilla paras ruiskutusajankohta on viljan 1-4 –lehtiasteella (BBCH 11-14) rikkakasvien ollessa pieniä.
Kauralla suositellaan ohjeen alhaisempaa käyttömäärää

Huomautukset

CDQ SX on laajatehoinen rikkakasviaine useimpien 2-sirkkaisten rikkakasvien torjuntaan syys-ja kevätviljoilta, joihin ei ole kylvetty nurmea. Aine imeytyy kasveihin lehtien ja juurten kautta. Paras teho saadaan rikkakasvien ollessa 2 –4-lehtiasteella ja hyvässä kasvussa. Ruiskutushetkellä kostea maa parantaa maavaikutusta. Valmiste vaikuttaa heti rikkakasvien kasvuun, mutta teho näkyy vasta 1 -3 viikon kuluttua kasvupisteiden kellastumisena, minkä jälkeen taimi lakastuu. Lakastuminen on nopeampaa kuivissa ja lämpimissä oloissa. CDQ SX:llä on hyvä teho alhaisissa lämpötiloissa, jos rikkakasvit ovat hyvässä kasvussa. Muutama hallayö tai sade muutaman tunnin kuluttua käsittelystä eivät vaikuta tehoon. Säilytettävä kuivassa. Avattu pakkaus pitää käyttää viimeistään seuraavana vuonna. Tällöin valmisteen liukeneminen voi kestää normaalia pidempään.

Käyttöohje

Kevätviljat

2 lehtiaste –lippulehtiaste (BBCH12-39), kauralla BBCH 12 -30
Käyttömäärä: 
15-27 g/ha + 0,05l Sito Plus

Syysviljat

2 lehtiaste –lippulehtiaste BBCH 12-39, vain kevätkäsittely
Käyttömäärä: 
20-27 g/ha + 0,05l Sito Plus
Can be used in groundwater area

Minimietäisyys vesistöön

3 m