Buctril 225 EC

Uusi valmiste rikkakasvien torjuntaan viljoilla. Kevätkäytössä Buctril sopii seoksiin pienannosaineiden kanssa täydentämään tehoa ja ehkäisemään kestävien rikkakasvikantojen syntyä. Sopii myös syyskäsittelyyn syysviljoilla.

Tehoaine

Bromoksiniili 225 g/l

OMINAISUUDET

Buctril tuo monipuolisuutta viljan rikkatorjuntaan ja kestävien rikkakasvikantojen synnyn ehkäisyyn, koska sen tehoaineen vaikutustapa on erilainen kuin muiden. Seoksessa esimerkiksi Sekatorin kanssa se tuo lisätehoa tatarlajeihin, savikkaan, peippiin, orvokkiin, emäkkiin ja vesiheinään.

Syysviljojen syyskäytössä Buctril tehoaa esimerkiksi pieniin saunakukantaimiin ja ne eivät pääse talvehtimaan. Tämä helpottaa kevään kasvinsuojelutoimia, koska mahdollisen kevätrikkatorjunnan ainevalinta ja käyttömäärää voidaan tehdä vapaammin. Syyskäsittely tehdään maalajista ja olosuhteista riippuen noin 3-4 viikon päästä kylvöstä. Tällöin rikkakasvit ovat itäneet, mutta ne ovat vielä pieniä. Viileät säät eivät rajoita Buctrilin tehoa, koska se toimii jo +2 asteessa.

Buctril voidaan sekoittaa hukkakaura-aineiden, kuten Puma Extran kanssa. Se sopii myös seoksiin useiden hivenravinteiden, tautiaineiden ja korrensääteiden kanssa. Buctril on nestemäinen valmiste, joka on toiminta tavaltaan lehtivaikutteinen. Jälkikasvirajoituksia valmisteella ei ole millekään viljelykasville (esim. viljat, rypsi, rapsi, peruna tai sokerijuurikas)

PAKKAUS/TUKKUPAKKAUS

1 l/12 kpl

KÄYTTÖOHJE

Viljat: kevätkäsittely 3-4 -lehtivaiheesta korrenkasvun alkuun pienannosaineen kanssa 0,35-0,7 l/ha. Esimerkiksi ohralle, vehnälle ja rukiille Sekator OD 75 ml+Buctril 0,5 l/ha tehoaa laaja-alaisesti rikkakasveihin. Kauralle seoskumppaniksi sopii esimerkiksi Classic SX 15 g/ha. Kiinnitettä ei tarvita.

Syysviljoilla syyskäsittely tehdään rikkojen ollessa pieniä annoksella 0,35-0,7 l/ha.

Minor-use lupaa sipulille on haettu. Tarkista tilanne ennen aineen käyttöä TUKESin verkkosivuilta.

*Valmiste tulee markkinoille myyntiluvan saatuaan. Tarkista käyttöohjeet myyntipäällystekstistä.

Käyttöohje

Viljat

Kevätkäsittely 3-4 -lehtivaiheesta korrenkasvun alkuun pienannosaineen kanssa
Käyttömäärä: 
0,35- 0,7 l/ha

Viljat

Syysviljat syksyllä rikkojen ollessa pieniä
Käyttömäärä: 
0,35- 0,7 l/ha

Minimietäisyys vesistöön

3 m