Ally® Class 50 WG

Rikkakasvien torjuntaan syys- ja kevätviljoilta.
  • erittäin tehokas gramma-aineseos
  • sopii hyvin suorakylvetyille tai kevytmuokatuille pelloille
  • myös maavaikutusta

Tehoaine

metsulfuroni-metyyli 100 g/kg

karfentratsoni-etyyli 400 g/kg

Tuote kuuluu tehoaineryhmään B

Ominaisuudet:

Ally® Class on kahden toisiaan täydentävän tehoaineen käyttövalmis seos. Valmisteessa on Allysta tutun metsulfuronin lisäksi pinta-aktiivisesti vaikuttava karfentratsoni, joka täydentää erinomaisesti tehoa vaikeammin torjuttaviin rikkoihin.

Tehokkuus:

Valmiste tehoaa erittäin laajasti moniin rikkakasveihin. Valmiste sopii hyvin suorakylvetyille ja kevytmuokatuille lohkoille, joilla voi esiintyä monia talvehtineita rikkalajeja, kuten saunakukkaa, mataraa, peippiä, linnunkaalia ja orvokkia. Käsittelyn jälkeen rikkakasvien kasvu pysähtyy heti, mutta vaikutus tulee näkyviin eri rikkakasveilla vaihtelevasti, muutamasta päivästä jopa 4 viikkoon.

Ruiskutusolosuhteet:

Ally® Class tehoaa hyvin myös viileässä. Maan kosteus parantaa maavaikutusta. Valmiste on sateenkestävä kahden tunnin kuluttua ruiskutuksesta. Valmiste voi aiheuttaa voimakastakin pistemäistä laikkua kasvustoon, joka häviää n. 2–3 viikon kuluttua.

Käytön rajoitukset:

Ei voida käyttää suojaviljoilla. Valmisteella käsitellyllä lohkolla ei saa viljellä syysrapsia, tai -rypsiä jos käsittelystä on kulunut alle 6 kk. Seuraavana vuonna saa viljellä viljaa, suojaviljaa, rypsiä, rapsia, perunaa, herneitä, papua tai pellavaa. Muita kuin edellä mainittuja kasveja voidaan viljellä 18 kk kuluttua käsittelystä. Jos ruiskutettu alue joudutaan rikkomaan, voidaan sille kylvää vain viljaa. Polttovaurioiden estämiseksi Ally® Classia ei voida sekoittaa sellaisten valmisteiden kanssa, jotka sisältävät öljyä tai kiinnitettä. Valmiste voidaan sekoittaa vesipohjaisten hyönteisten torjunta-aineiden, kuten SumiAlphan kanssa. Kasvunsääteistä Ally® Classin voi sekoittaa klormekvattikloridin (CCC) kanssa korkeintaan 1 l/ha käyttömäärällä. Ally® Classin kanssa ei käytetä kiinnitettä. Ally® Classia ei tulisi käyttää kasvustolla, joka kärsii kuivuudesta tai märkyydestä, on ollut laossa tai muulla tavoin on tuholaisten, tautien tai kylmyyden heikentämä. Ally® Classia voidaan käyttää lohkokohtaisesti vuosittain enintään 50 g/ha. Valmistetta ei voida käyttää pohjavesialueilla.

Pakkaus/ tukkupakkaus:

250 g/ 10 kpl

Käyttövinkit:

Ally® Class annostellaan ruiskuun sen ollessa puolillaan vettä. Valmiste liukenee parhaiten veteen, jonka lämpötila on 12–15 astetta. Käyttövalmis ruiskutusneste tulisi käyttää mahdollisimman pian. Tutustu ruiskun pesuohjeisiin myyntipäällystekstissä. Ally® Class kestää pakkasta kuivassa varastoituna.

Käyttöohje

Syysviljat

Keväällä viljan 3-4 lehtiasteella, ennen korrenkasvun alkua
Käyttömäärä: 
40-50 g/ha

Kevätviljat

viljan 2-4 lehtiasteella, ennen korrenkasvun alkua
Käyttömäärä: 
35-40 g/ha

Teho

Vaikeasti torjuttavat
Haitta Teho
Punapeippi 5
Peltolemmikki 5
Pelto-orvokki 5
Peltomatara 5
Ukontatar 5
Saunakukka, talvehtiva 5
Pihatähtimö 5
Voikukka 4
Peltoemäkki 4
Linnunkaali 4
Pihatatar 4
Kiertotatar 4
Piharatamo 3
Ruiskaunokki 3
Perusrikkakasvit
Haitta Teho
Hatikka 5
Ristikukkaiset 5
Pillike 5
Savikka 5
Heinämäiset rikat
Haitta Teho
Luoho 4
Juolavehnä 1
Polvipuntarpää 1
Kylänurmikka 1
Ohdake, valvatti
Haitta Teho
Valvatti 4
Pelto-ohdake 4

Varoitukset

Xi, N, R43-50/53, S02-13-24-29-37

Sateenkesto

Ally® Class 50 WG on sateenkestävä kahden tunnin kuluttua ruiskutuksesta

Jälkikasvirajoitteet

syysrypsi ja -rapsi voivat vioittua jos käsittelystä on alle 6 kk.

Minimietäisyys vesistöön

3 m

Peräkkäiskäytön rajoitukset

syysrypsi ja -rapsi voivat vioittua jos käsittelystä on alle 6 kk.