Baytan Universal

Myynti ja jakelu on päättänyt 30.6.2018. Käyttö sallittu 30.6.2019 asti.
  • markkinoiden laajatehoisin peittausaine
  • vesipohjainen – helppokäyttöinen
  • vahvistaa oraiden juuristoa

Tehoaine

triadimenoli 75 g/l

imatsaliili 10 g/l

fuberidatsoli 9 g/l

Ominaisuudet:

Baytan Universal on sakeahko neste. Siksi ennen käyttöä ja ajoittain käytön aikana on pakkausta ravistettava huolellisesti. Valmistetta voidaan käyttää jo 0 °C lämpötilassa. Valmistetta suositellaan käytettäväksi laimentamattomana. Tarvittaessa voidaan valmisteeseen lisätä vettä. Tällöin suositeltava vesimäärä on 100 ml vettä / 300 ml peittausainetta. Laimennettua valmistetta on tarpeen sekoittaa peittauksen aikana. Peittausnesteen oikea annostelu on syytä tarkistaa ajoittain peittauksen edetessä.

Peittauslaitteiden puhdistus: Siirryttäessä käyttämään muita vesipohjaisia peittausaineita riittää laitteen puhdistukseen vesi. Peittauslaitteiden perusteelliseen puhdistukseen soveltuvat isopropanolia tai alkoholia sisältävät puhdistusaineet.

Tehokkuus:

Baytan Universal tehoaa seuraaviin tauteihin: ohran, vehnän ja kauran nokitaudit, ohran viirutauti, ohranverkkolaikku, ohrantyvi- ja lehtilaikku, kauranlehtilaikkutauti, syysviljojenlumihome sekä itävyyttä alentavien siemenlevintäiset homesienet. Baytan imeytyy siemenen pinnalta juuriin ja suojaa kasvustoa kasvitaudeilta myös oras-asteella.

Säilytys:

Valmiste on suojattava jäätymiseltä. Alhaisin käyttölämpötila on 0 ºC.

Pakkaus/tukkupakkaus:

10 l / 2 kpl

200 l / 1 kpl

1000 l / 1 kpl

Käyttövinkit:

Käsittely valmisteella voi heikentää siemenen juoksevuutta välittömästi käsittelyn jälkeen. Tämän vuoksi siementä ei suositella peitattavaksi suoraan kylvökoneen säiliöön juuri ennen kylvöä tai tyhjennysaukoltaan pieneen siiloon tarkoituksena valuttaa peitattu siemen siilosta lähes välittömästi. Valmisteen kuivuminen siemenen pintaan ja kosteuden tasaantuminen viljamassassa parantavat juoksevuutta. Oikean kylvömäärän varmistamiseksi peitatulla siemenellä tulee tehdä kylvökoneen kiertokoe.

Käyttöohje

Kaikki viljat

Normaalit siemenerät
Käyttömäärä: 
300 ml / 100 kg siementä

Kaikki viljat

Viirutaudin pahoin saastuttamien ohraerien ja lumihomeelle alttiille kasvulohkolle kylvettävien syysviljaerien peittaukseen. Tällä annoksella saa käyttää samalla lohkolla joka toinen vuosi.
Käyttömäärä: 
400 ml / 100 kg siementä

Teho

Can be used in groundwater area

Varoitukset

R43,52/53, S2,13,24,29,37

Minimietäisyys vesistöön

0 m