Syysrapsi Pioneer Maximus PR44D06

Puolikääpiöivä hybridisyysrapsi pohjoisiin olosuhteisiin
  • Matalalla oleva kasvupiste on hyvin suojassa
  • Lyhyt kasvutapa auttaa talvehtimisessa ja helpottaa sadonkorjuuta
  • Hyvä talven ja keväthallojen kestävyys
  • Erinomaiset satotulokset kotimaisissa kokeissa

Ominaisuudet:

Uusi syysrapsi Pioneer Maximus PR44D06 on erittäin satoisa hybridilajike. PR44D06 on puolikääpiöivä lajike, jonka kasvutapa poikkeaa normaaleista hybridi syysrapseista. Sen kasvupiste on lähellä maanpintaa parantaen kasvin kykyä talvehtia. Kasvusto ei kasva myöskään yhtä korkeaksi kuin perinteiset lajikkeet, vaan se kasvattaa tukevan varren joka haaroo tehokkaasti tukeutuen ympärillä oleviin naapuri yksilöihin. Lakoutumisriski onkin tästä johtuen erittäin pieni. Lyhyt kasvutapa mahdollistaa myös tasaisemman tuleentumisen ja helpottaa sadonkorjuuta.

Kylvö:

PR44D06-rapsilajike suositellaan kylvettäväksi heinäkuun puolivälin ja elokuun 10. päivän välisenä aikana. Aikainen kylvö on mahdollista koska lajike ei kasva liian suureksi ennen talven vaativia olosuhteita. Tavoiteltu kylvötiheys on 45–50 siementä/m2

Maalajivaatimukset:

Syysrapsi soveltuu lohkoille joiden vesitalous on kunnossa. Syysviljoille sopivat lohkot ovat yleensä hyviä myös syysrapsille. Lohkolla olevat painanteet, joihin voi talvella ja keväällä kerääntyä vettä ovat syysrapsille haitallisia. Syysrapsi soveltuu useimmille maalajeille, parhaita maalajeja ovat kivennäismaat. Pellon pH:n ja ravinteiden tulisi olla vähintään tyydyttävällä tasolla. Syysrapsilla on erinomainen esikasvi- ja maanparannusvaikutus.

Kasvinsuojelu:

Ennen kylvöä suositellaan aina kyntöä, jotta etanoiden aiheuttama vioituspaine saadaan minimoitua. Syksyllä voidaan tarvittaessa käyttää tautiainetta, mutta tarve tautiaineen kasvunsäädevaikutukselle on tavallisia lajikkeita pienempi puolikääpiöivän kasvutavan vuoksi.

Pakkaus/tukkupakkaus:

1 kpl / 70 kpl

Säkissä on 1,5 milj. itävää siementä, joka riittää 3 ha kylvöön. Siementä on saatavana sekä TMTD- peitattuna että peittaamattomana

Käyttöohje

Kylvömäärä/ ha 500.000 kpl