Kevätrypsi SynthiaBOR

Uuden sukupolven rypsilajike, joka tuo merkittävän satoparannuksen viljelyssä oleviin rypseihin
  • Synteettisellä jalostusmenetelmällä kehitetty lajike
  • Tuo merkittävän satoparannuksen rypsinviljelyyn

Ominaisuudet

Borealin jalostama Synthia on uuden jalostusohjelman ensimmäinen lajike, joka tuo merkittävän satoparannuksen viljelyssä oleviin rypseihin. Tässä Plus-rypsissä yhdistyvät uudella tavalla satoisuus, varrenlujuus ja aikaisuus eli ominaisuudet, jotka tekevät lajikkeesta viljelyvarman ja erinomaisen vaihtoehdon tilan viljelykiertoon.

Synthia on noin 10 % satoisampi kuin muut viljelyssä olevat rypsilajikkeet ja öljyntuotto-ominaisuuksiltaan se on erinomainen.

Synthia on todistanut vahvuutensa virallisissa lajikekokeissa ja käytännön siemenviljelyksillä. Runsaan sadon ja korkean öljypitoisuuden ansiosta se on tuottanut suurimmat öljysadot ja osoittanut omaavansa muita rypsilajikkeita matalamman lehtivihreäpitoisuuden.

Kyseessä on myös markkinoiden lujavartisin rypsilajike, jonka lakoprosentti on virallisissa lajikekokeissa ollut puolet pienempi eniten viljeltyihin lajikkeisiin verrattuna. Lujan varren ansiosta typpilannoitusta voidaankin Synthialla hieman lisätä tavanomaisesta.

Synthia on kasvuajaltaan aikainen ja sitä voidaan suositella viljeltäväksi aina IV-viljelyvyöhykkeelle saakka. Se menestyy kaikilla maalajeilla, mutta poudanarimpia lohkoja suositellaan vältettäväksi.

Pakkauskoko:

Synthia myydään yksiköittäin 3 yksikön säkeissä. Yhdessä yksikössä on 2,5 miljoonaa itävää siementä. Säkki painaa 18-20 kiloa ja se riittää n. kolmelle hehtaarille.

Käyttöohje