Kevätrapsi SmillaBOR

Suuria satoja tuottava aikainen hybridirapsiuutuus

Ominaisuudet:

Smilla on erittäin satoisa hybridikevätrapsi. Virallisissa lajikekokeissa se on ollut yksi satoisimmista kevätrapseista. Suuri sato ei muodostu kasvuajan kustannuksella, vaan lajike on erittäin aikainen tuoden viljelyvarmuutta rapsin tuotantoon.

Sato

Smillan satotaso on virallisissa lajikekokeissa ollut kevätrapsien kärkeä. Smilla on kokeissa tuottanut runsaan sadon sekä I- että II-viljelyvyöhykkeellä.

Sadon laatu

Smillan sadon laatu on hyvä. Siementen öljypitoisuus on melko korkea, joka yhdessä suuren sadon kanssa takaa suuren öljysadon. Öljyn haitallinen lehtivihreäpitoisuus on Smillalla alhaisempi kuin muilla kevätrapseilla.

Viljelysuositus

Suositellaan vyöhykkeille I, IIe Aikaisena rapsina Smilla soveltuu hyvin viljelyyn I-vyöhykkeelle ja II-vyöhykkeen suotuisille alueille.

Kasvuaika

Kasvuajaltaan Smilla on erittäin aikainen, se on yksi aikaisimmista viljelyssä olevista rapseistamme.

Varsi

Smillan varsi on vahva ja sen laonkestävyys onkin hyvä.

Pakkauskoko:

1 yksikkö (2,1 miljoonaa itävää siementä eli noin 9-11 kg riippuen siemenerän 1000 siemenen painosta). Kevään 2015 toimituksissa siemen on peitattu Elado- peittausaineilla. Elado- peittausaineella käsitellyn siemenen viljelyssä on huomioitava että sillä on pohjavesirajoitus.

Käyttöohje

Kylvömäärä

Käyttömäärä: 
100-150 kpl/m2 eli noin 4,5-7 kg/ha