Riviväliseos

Monivuotinen nurmikate mm mansikan ja hedelmäpuiden riviväleihin
  • mätästävä kasvuinen seos hedelmän ja marjanviljelmien riviväleihin
  • vaatimaton kasvualustan, ravinteiden ja kosteuden suhteen
  • sietää myös varjoa

Ominaisuudet

Monivuotinen nurmikate:
- helpottaa työskentelyä viljelyksillä, varsinkin sateisina kausina estää maan eroosiota
- auttaa säilyttämään maan rakenteen hyvänä
- antaa suojaa monille luonnon hyötyeliöille, maan eliöstö monipuolistuu
- tasaa maan lämpövaihteluja, tuottavan kasvuston juuristolle on eduksi, että maan lämpötila pysyy korkeampana talvella ja matalampana kesällä
- vähentää kastelutarvetta

Käyttö

Seoksessa käytetyt lajit eivät muodosta rönsyjä eivätkä leviä. Puisto- ja jäykkänata ovat poudankestäviä ja ravinteiden ja kastelunsuhteen vaatimattomia, ne kestävät myös varjoa, matalaan (20mm) leikkuunkesto on hyvä ja pituuskasvu on hillittyä. Raiheinä itää nopeasti ja parantaa alkuvaiheen kulutuksenkestävyyttä. Varmista ettei raiheinä leviä kukinnan siemenistä.

Seoksella oikea tiheys, 1,2 nurmitainta/ cm2, saadaan kylvettäessä Rivivälinurmiseosta 2,0 kg/ 100m2. Liian harva kylvö jättää rikkakasveille tilaa, liian tiheä kylvö heikentää kasviyksilöitä kasvutilan kilpailulla. Itämisen jälkeen on tärkeää, että vältetään kasvuston tallaamista, jotta taimet juurtuisivat hyvin. Kevyt olkikate suojaa kylvöstä ja lisää alkuvaiheen kulutuksenkestävyyttä. Kylvö tehdään kunnostettuun kasvualustaan, siemen tulee saada 0,5-1 cm:n syvyyteen maakosketukseen, kevyt (verkko)jyräys parantaa maakosketusta. Itäminen edellyttää katkeamatonta kosteutta, maan lämpötilan ollessa yli 10oC itämiseen menee 2-2,5 viikkoa, kylmä maa pidentää itämisaikaa.

Koostumus

Riviväliseos-R, sisältää nopeasti itävää italianraiheinää:

40 % Jäykkänata, Ridu/vast.

55 % Puistonata, Calliope

5 % raiheinä, Esquire/vast.

Riviväliseos:

 

Pakkauskoko: 10 kg

Käyttöohje

Kylvömäärä

1,2 nurmitainta/ cm2
Käyttömäärä: 
2,0 kg/ 100m2