Trico

Havu- ja lehtipuiden suojaamiseen hirvieläinten tuhoilta.
  • pitkä suojavaikutus
  • estää hirvien, kauriiden, peurojen ja porojen taimituhot
  • käsitellyt taimet erottuvat selvästi
  • hellävarainen kasveille

Tehoaine

lampaanrasva 65 g/l

Ominaisuudet:

Trico on vaalea, hieman sakea neste, joka ruiskutetaan sellaisenaan suojattavien puuntaimien latvaosiin. Pienet taimet voidaan käsitellä kokonaan. Aineen teho perustuu lampaanrasvaan, jonka haju on hirvieläimille epämiellyttävä ja Trico-käsitellyt taimet eivät maistu niille. Trico on erittäin hellävarainen kasville. Se soveltuu käytettäväksi kaikilla puulajeilla, joita hirvieläimet uhkavaat syödä. Myös pihapiirissä olevat koristepuut tai hedelmäpuut voidaan käsitellä. Aine on vaaleaa nestettä ja käsitellyt puut erottuvat selvästi. Syksyllä tehdyn käsittelyn vaikutus kestää yli talven. Käytön jälkeen ruisku pestään puhtaalla vedellä ja pesuaineella.

Tehokkuus:

Valmiste karkottaa hirvet, peurat, kauriit ja porot. Käytännön olosuhteissa on todettu, että myös jänikset karttavat valmisteella käsiteltyjä kasveja. Teho myyriin on heikko.

Käytössä huomattava:

Trico voidaan levittää reppu- tai paineruiskulla. Ennen työn aloittamista kannattaa aine pitää lämpimässä, jotta se sumuuntuu hyvin ja levitys onnistuu parhaiten. Ruiskutushetkellä on käsiteltävien taimien oltava kuivia, sulia ja lumettomia, jotta aine tarttuu niihin hyvin. Lämpötilan on oltava käsittelyhetkellä 0 °C yläpuolella. Sade tai sumu pian käsittelyn jälkeen heikentää valmisteen tehoa.

Käytön rajoitukset:

Valmistetta saa käyttää kaksi kertaa kalenterivuoden aikana.

Varastointi:

Valmiste säilytetään kuivassa alle +30 °C lämpötilassa pakkaselta suojattuna.

Pakkaus/tukkupakkaus:

10 l / 1 kpl

Käyttöohje

Mänty, kuusi ja muut havupuut

Syksyllä
Käyttömäärä: 
5–10 ml/taimi tai 10 l/ha

Koivu ja muut lehtipuut

Kesällä ja/tai syksyllä
Käyttömäärä: 
5–10 ml/taimi tai 10 l/ha
Can be used in groundwater area