Carbon Kick Booster

Härmäsienten ja vihannespunkkien torjuntaan kasvihuoneissa ja kotipuutarhoissa sekä minor-use hyväksyntä lisäksi omenalla omenankellastajapunkin ja vadelmalla vatunäkämäpunkin torjuntaan hedelmä- ja marjaviljelmillä sekä taimitarhoissa.
  • monipuolinen aine hedelmän- ja marjanviljelyyn
  • sopii myös luomu-tuotantoon
  • ei varoaikaa

Tehoaine

raffinoitu rypsiöljy 900 ml/l

Ominaisuudet:

Lehtilannoitteena Carbon Kick Booster lisää kasvua ja satoa. Aineen vaikutus perustuu tuotteessa olevan triakontanolin yhteyttämisaineenvaihduntaa kiihdyttäviin ominaisuuksiin. Sitä voidaan käyttää muiden lehtilannoitteiden ja useimpien kasvinsuojeluaineiden kiinnitteenä, mukaan lukien rikkakasvien valikoivat torjunta-aineet. Kasvinsuojeluaineena Carbon Kick Booster on rekisteröity härmäntautien ja vihannespunkkien torjuntaan. Lisäksi sillä on minor-use hyväksyntä  vatun äkämäpunkin ja omenan kellastajapunkin torjuntaan. Valmisteella ei ole todettu muodostuneen kestäviä punkkikantoja. Sitä voidaan käyttää pohjavesialueilla ja samalla pellolla myös peräkkäisinä vuosina. Carbon Kick Boosterin määrä voi olla sadonkorjuun jälkeen 0,5 % tai noin 3-5 l/ha. Sen voi myös yhdistää (käytännön kokemusten mukaan) boorilannoitukseen, YaraVita Bortracia 1-1,5 l/kg/ha. Boorin merkitys syksyllä auttaa kukka-aiheiden muodostumisessa.

Boosteria ja rikkiä ei saa sekoittaa.

Käytössä huomattavaa:

Käsittelyjä kuumalla auringonpaisteella tulisi välttää. Toistuvat ruiskutukset ainakin vahvimmilla pitoisuuksilla (2 %) haittaavat torjuntaeliöiden toimintaa, koska petopunkkien lisääntyminen lakkaa. Alhaisimmalla käyttöpitoisuudella tehtyjen toistuvienkaan käsittelyjen  haitallinen vaikutus petopunkkeihin ei todennäköisesti ole yhtä voimakas, mutta petopunkkien uudelleenlevityksiin on varauduttava öljykäsittelyjakson aikana tai viimeistään sen jälkeen. Sama pätee myös ripsiäispetopunkkeihin. Valmiste soveltuu käytettäväksi myös synteettisten punkkihävitteiden torjuntablokkien välissä osana vihannespunkin resistenssinhallintaa. Tällöinkin on käytettävä viikoittain tehtyjä peräkkäisiä ruiskutuksia.

Pakkaus: 10 l

Käyttöohje

Vihannespunkki ja härmä puutarhaviljelyssä

Heti ongelmien ilmaannuttua
Käyttömäärä: 
0,5-2 % (50 – 200 ml/10 l vettä). Ruiskutusnestettä käytetään 200 – 1000 l/ha

Kasvihuonekasvit

Heti ongelmien ilmaannuttua
Käyttömäärä: 
0,5-2 % (50 – 200 ml/10 l vettä). Ruiskutusnestettä käytetään 100 - 400 l/1000 m².

Omena (Minor use)

Omenankellastajapunkin torjunnassa ruiskutusaika on heti kukinnan jälkeen. Ruiskutus toistetaan heinäkuun loppuun mennessä 1-2 kertaa.
Käyttömäärä: 
1-2 % liuos (100 – 200 ml/10 l vettä). Silwet Gold -kiinnitteen lisäys (0,05 %) on suositeltavaa

Vadelma (Minor use)

Vatunäkämäpunkin torjunnassa ruiskutusaika on noin kaksi viikkoa ennen kukinnan alkua. Ruiskutus voidaan toistaa ennen kukinnan alkua.
Käyttömäärä: 
1-2 % lisättynä Silwet Gold kiinnitteellä (0,05 %).
Can be used in groundwater area

Minimietäisyys vesistöön

10 m