Maissi P7326

P7326 on Pioneerin uutuuslajike joka soveltuu erityisesti viljelyyn Samco- tekniikalla. Pioneerin aikaisin maissilajike joka tuottaa tavoitellun 30% kuiva-ainepitoisuuden myös heikommissa kasvuolosuhteissa.
  • Nopeakasvuinen
  • Korkea tärkkelyspitoisuus
  • Suurisatoinen myös heikommissa kasvuolosuhteissa

Ominaisuudet

Soveltuu erityisesti viljelyyn Samco- tekniikalla. Lajike on nopeakasvuinen ja tuottaa laadukasta maissisäilörehua myös haastavammissa kasvuolosuhteissa ja kylmempinä kesinä. Aikaiseksi lajikkeeksi pitävartinen mutta ei herkkä lakoontumiselle. Pioneerin lajikkeista nopeimmin kasvava. Lajikkeen kuiva-ainesato ja tärkkelyspitoisuus ovat korkeampia kuin vanhemmilla markkinoilla olevilla aikaisilla lajikkeilla.

Kylvö:

Avomaalle kylvettäessä maan lämpötilan tulisi olla vähintään +10 astetta ja yöhallojen riski alhainen. Käytännössä tämä tarkoittaa Etelä-Suomessa toukokuun puoliväliä ja pohjoisemmaksi mentäessä lähempänä toukokuun loppua. Samco-tekniikalla maissin voi kylvää heti kun maa on muokattavissa eli jo huhtikuun loppupuolella. Kylvösyvyys 4-5 cm ja kylvömäärä 85.-100.000 tainta/ ha. Paras kylvöalusta saadaan kynnön kautta.
 

Aikaisten lajikkeiden ominaisuuksien vertailu


 

Pakkauskoko

50.000 siemenen yksikkö, saatavana myös peittaamatonta siementä.

Käyttöohje

1 ha

85.000-100.000 tainta/ ha
Käyttömäärä: 
1,5-2 säkkiä/ha