Lebosol Calsium-Forte SC

Aminohappoja sisältävä kalsiumlehtilannoite erityisesti marjojen ja hedelmien lisälannoitukseen
  • Edesauttaa kasvien kalsiuminottoa
  • Parantaa kauppakestävyyttä

Tehoaine

Ca 13,5%

Mn 0,5%

Zn 0,7%

Ominaisuudet

Calsium-Forte on runsaasti kalsiumia sisältävä lehtilannos jonka kalsium on 100% vesiliukoista ja kasvin käytettävissä. Kalsium on formiaattimuodossa jolloin sillä on myös antioksidanttisia vaikutuksia. Kalsium vahvistaa kasvien soluseiniä ja sitä kautta viljelykasvien kuten mansikoiden ja omenoiden säilyvyys paranee. Calsium Forte on sekoitettavissa useimpien kasvinsuojeluaineiden kanssa. Ei suositella sekoitettavaksi lannoitevalmisteiden kanssa jotka sisältävät fosfaattia tai sulfaattia. Valmiste ei värjää kasvinosia joten sitä voidaan käyttää mansikalla myös ennen sadonkorjuuta kauppakestävyyden parantamiseksi.
 

Kalsiumin puutosta ilmenee erityisesti happamilla ja karkeilla kivennäismailla sekä happamilla turvemailla joilla maaperän kalsium on vaikesti kasvien käytettävissä. Kalsiumin puutos aiheuttaa kohonneen typpi- tai kaliumpitoisuuden erityisesti marjoilla ja hedelmillä. Korkea typpipitoisuus aiheuttaa mm. mansikalla vetisyyttä ja makuvirheitä sekä huonoa säilyvyyttä.  

Pakkauskoko 10 l

Käyttö mansikalla

Käyttöohje

Kaikilla kasveilla

Kalsiumin puutosoireisiin lehtilannoitteena
Käyttömäärä: 
4-8 l/ha

Mansikka

Hedelmän koon ja kiinteyden parantamiseen sekä parempaan säilyvyyteen. Ruiskutus kukinnan alusta sadonkorjuuseen kolme ruiskutuskertaa.
Käyttömäärä: 
4-6 l/ha/ ruiskutuskerta