Tilt 250 EC

Tuotteen myynti on päättynyt 31.5.2019 ja käyttö on sallittu 13.3.2020 asti. Viljojen sienitautien, golfkenttien nurmikon laikkutautien sekä havupuiden taimitarhojen männynversosurman ja talvituhosienien torjuntaan sekä Ramularia –sienen torjuntaan sokerijuurikkaalla.
  • sopii kaikille viljoille
  • hyvä seoskumppani muille tautiaineille
  • minor use hyväksyntä koristekasveille

Tehoaine

Propikonatsoli 250 g/l

Tuotteen tehoaine kuuluu luokkaan 3

Ominaisuudet:

Tilt on tunnettu ja paljon käytetty valmiste kasvitautien torjuntaan monilla eri kasveilla. Sitä voidaan käyttää yksinään tai seoksena esimerkiksi strobiluriivalmisteiden (Acanto 250 EC ja  Mirador) kanssa. Seoksella saadaan tehokkaasti estettyä resistenttien tautikantojen syntyä.

Käytössä huomioitavaa:

Tilt 250 EC:llä, kuten muillakin triatsoleilla, on myös kasvua säätävä vaikutus. Säätävän vaikutuksen suuruus riippuu käyttöväkevyydestä, käyttökerroista, kasvin kehitysvaiheesta, ilmasto-olosuhteista ja kasvilajista. Tämä kannattaa huomioida, jos ainetta käytetään seoksena kasvunsääteiden kanssa. Jaetussa käsittelyssä viljoilla ruiskutusväli on n. 2 viikkoa. Käyttöohjeessa on yksityiskohtaiset ohjeet kasveittain samoin kuin käytön rajoitukset.

Vesimäärä:

200 – 400 l/ha

Pakkaus/tukkupakkaus:

5 l /4 kpl

Käyttöohje

Viljat

Pensomisvaiheen lopulta tähkälletuloon asti. Härmän, ruostesienien, rengaslaikun, ohran verkkolaikun, vehnän ruskolaikun (Septoria) ja vehnän lehtilaikun torjunnassa kasvusto ruiskutetaan ensimmäisten tautilaikkujen ilmestyttyä.
Käyttömäärä: 
0,5 l/ha tai jaettuna käsittelynä 0,25 + 0,25 l/ha

Sokerjuurikas

Paras käsittelyajankohta on heti ensimmäisten oireiden ilmestyttyä lehtiin, yleensä heinäkuun lopusta syyskuun alkuun asti. Jos heinä-elokuu ovat sateisia, tarvitaan mahdollisesti kaksi käsittelyä.
Käyttömäärä: 
0,5 l/ha

Golfkenttien nurmikot

Ensimmäinen torjuntakäsittely tehdään lehtilaikkujen ilmestyessä. Valmistetta saa käyttää kolme kertaa kasvukaudessa 2-4 viikon ruiskutusvälillä.
Käyttömäärä: 
0,5 l/ha

Havupuiden taimitarhat

Männynversosurman torjumiseksi taimet ruiskutetaan kolmen viikon välein 15.7-15.9 välisenä aikana. Talvituhosienten torjunnassa käsittely tulisi tehdä mahdollisimman myöhään syksyllä, kuitenkin ennen pysyvän lumen tuloa.
Käyttömäärä: 
0,5 l/ha

Koristekasvit kasvihuoneessa (minor Use)

Seuraavien tautien torjuntaan: lehtilaikkutaudit (kuten Alternaria spp., Colletotrichum spp., Cercospora spp., Mycosphaerella, Cladosporium, Myrothecium, Ramularia ja Septoria), härmät, ruosteet ja kukkahomeet (Colletotrichum spp. ja Septoria, ei harmaahome). Ruiskutetaan, kun taudin ensimmäiset oireet ilmaantuvat.
Käyttömäärä: 
0,03-0,1% liuos

Koristekasvit avomaalla ja taimistotuotannossa (Minor Use)

Lehtilaikkutaudit, kuten Diplocarpon rosae, Cladosporium, Ramularia ja Septoria, ruosteet ja härmät sekä havukasvien taudit, kuten Phomopsis spp., P. pseudotsugae (syyshaavakka), Sirrococcus conigenus, Sphaeropsis sapinea, Gremmeniella abietina (männynversosurma) ja Phacidium infestans (männyntalvihome). Ruiskutetaan, kun taudin ensimmäiset oireet ilmaantuvat.
Käyttömäärä: 
0,125% liuos

Teho

Can be used in groundwater area

Varoitukset

Xn, N, R36/38-51/53-65-67, S02-13-24/25-29-62

Sateenkesto

Tunnin kuluttua ruiskutuksesta

Minimietäisyys vesistöön

3 m