Serenade ASO

Sienitautien torjuntaan mansikalla kasvihuone- ja tunneliviljelyssä, porkkanan ja salaatin viljelyssä avomaalla sekä tomaatin, paprikan ja munakoison kasvihuoneviljelyssä.
  • Biologinen
  • Soveltuu tavanomaiseen IPM-tuotantoon ja luomutuotatoon
  • Ei varoaikaa

Tehoaine

Bacillus subtilis suku QST 713

Ominaisuudet

Serenade sopii tavanomaiseen ja luomutuotantoon sienitautien, erityisesti härmän ja harmaahomeen,  torjuntaan. Serenade on bakteerivalmiste, joka sisältää eri tavoin toimivia ainesosia, jotka hajottavat sienien soluseiniä tai estävät sienen itämisen. Serenade sopii erityisen hyvin IPM-tuotantoon, koska tuotteella ei ole varoaikaa, se on turvallinen käyttää ja se ei vahingoita hyötyeliöitä.

Käyttö

Serenade ruiskutetaan kasvustoon. Sen käyttömäärä on 4-8 l/ha. Kohtalaisessa tai kovassa tautipaineessa kannattaa käyttää suurinta annoskokoa. Serenade on kosketusvaikutteinen valmiste, eli se on saatava levitettyä mahdollisimman laajasti kasvustoon. Tämän vuoksi ruiskutusnesteeseen kannattaa lisätä Silwet Gold, tai muuta vastaavalla tavalla toimivaa, kiinnitettä.

Käyttö mansikalla:

Serenadea käytetään mansikan harmaahomeen ja härmän torjuntaohjelmissa osana monipuolista ohjelmaa. Serenade sopii ruiskutusohjelman loppupäähän lähelle poimintaa tai poimintojen väliin jos tarve ylläpitävälle torjunnalle. Tuotetta  voidaan käyttää myös tankkiseoksessa esim. Teldorin kanssa, jos halutaan harmaahomeen lisäksi tehoa härmään. Käyttömäärä on 4-8 l/ha,

Käyttö porkkanalla:

Käytetään ennaltaehkäisevästi härmän ja porkkanapoltteen aiheuttamien lehtilaikkujen torjuntaan. Serenadea voidaan käyttää tarvittaessa kuusi kertaa kasvukaudessa naatin kehittyessä. Annostus 4-8 l/ha, vesimäärä 300-500 l/ha.

Käyttö salaatilla:

Ennakoiva käsittely harmaahomeeseen ja pahkahomeeseen. Käsittely on sallittu enintään 6 kertaa kasvukaudessa käsittelyohjelmassa yhdessä muiden tarkoitukseen soveltuvien valmisteiden kanssa. Tuote on hyväksytty käytettäväksi kasvin kehitysasteilla BBCH 13-49.

Käyttömäärä on 4-8 l/ha 250-500 ltr vettä.

Tomaatti, paprika ja munakoiso:

Käyttö kasvihuoneissa ennalta ehkäisevästi harmaahomeeseen ja härmään tomaatilla, paprikalla ja munakoisolla kasvuasteilla 21-89 (BBCH 21-89).

Käyttömäärä on 4-8 l/ha 500-1000 litraan vettä.

Käyttöohje

Mansikka

Ruiskutusohjelman lopussa ennen poimintaa tai poimintojen välissä
Käyttömäärä: 
4-8 l/ha

Porkkana

Ennaltaehkäisevästi, tarvittaessa enintään kuusi kertaa kasvukaudella.
Käyttömäärä: 
4-8 l/ha

Salaatti

Kehitysasteilla BBCH 13-49.
Käyttömäärä: 
4-8 l/ha

Tomaatti, paprika, munakoiso

Kasvuasteilla 21-89 (BBCH 21-89)
Käyttömäärä: 
4-8 l/ha