Serenade ASO

Sienitautien torjuntaan mansikalla kasvihuone- ja tunneliviljelyssä, porkkanan ja salaatin viljelyssä avomaalla sekä tomaatin, paprikan ja munakoison kasvihuoneviljelyssä. Minor use -käyttölupa härmän ja harmaahomeen torjuntaan mansikalla, herukoilla, vadelmalla ja karhunvatukalla, harmaahomeen torjuntaan sipulilla ja salaatilla sekä härmän torjuntaan kurkulla, avomaankurkulla, kesäkurpitsalla ja taimitarhoilla käyttöohjeen mukaisesti.
  • Biologinen
  • Soveltuu tavanomaiseen IPM-tuotantoon ja luomutuotatoon
  • Ei varoaikaa

Tehoaine

Bacillus subtilis suku QST 713

Ominaisuudet

Serenade sopii tavanomaiseen ja luomutuotantoon sienitautien, erityisesti härmän ja harmaahomeen,  torjuntaan. Serenade on bakteerivalmiste, joka sisältää eri tavoin toimivia ainesosia, jotka hajottavat sienien soluseiniä tai estävät sienen itämisen. Serenade sopii erityisen hyvin IPM-tuotantoon, koska tuotteella ei ole varoaikaa, se on turvallinen käyttää ja se ei vahingoita hyötyeliöitä.

Käyttö

Serenade ruiskutetaan kasvustoon. Sen käyttömäärä on 4-8 l/ha. Kohtalaisessa tai kovassa tautipaineessa kannattaa käyttää suurinta annoskokoa. Serenade on kosketusvaikutteinen valmiste, eli se on saatava levitettyä mahdollisimman laajasti kasvustoon. Tämän vuoksi ruiskutusnesteeseen kannattaa lisätä Silwet Gold tai muuta vastaavalla tavalla toimivaa kiinnitettä.

Käyttö mansikalla:

Serenadea käytetään mansikan harmaahomeen ja härmän torjuntaohjelmissa osana monipuolista ohjelmaa. Serenade sopii ruiskutusohjelman loppupäähän lähelle poimintaa tai poimintojen väliin, jos tarve ylläpitävälle torjunnalle. Tuotetta voidaan käyttää myös tankkiseoksessa esim. Teldorin kanssa, jos halutaan harmaahomeen lisäksi tehoa härmään. Käyttömäärä on 4-8 l/ha,

Käyttö porkkanalla:

Käytetään ennaltaehkäisevästi härmän ja porkkanapoltteen aiheuttamien lehtilaikkujen torjuntaan. Serenadea voidaan käyttää tarvittaessa kuusi kertaa kasvukaudessa naatin kehittyessä. Annostus 4-8 l/ha, vesimäärä 300-500 l/ha.

Käyttö salaatilla:

Ennakoiva käsittely harmaahomeeseen ja pahkahomeeseen. Käsittely on sallittu enintään 6 kertaa kasvukaudessa käsittelyohjelmassa yhdessä muiden tarkoitukseen soveltuvien valmisteiden kanssa. Tuote on hyväksytty käytettäväksi kasvin kehitysasteilla BBCH 13-49.

Käyttömäärä on 4-8 l/ha 250-500 ltr vettä.

Tomaatti, paprika ja munakoiso:

Käyttö kasvihuoneissa ennalta ehkäisevästi harmaahomeeseen ja härmään tomaatilla, paprikalla ja munakoisolla kasvuasteilla 21-89 (BBCH 21-89).

Käyttömäärä on 4-8 l/ha 500-1000 litraan vettä.

Käyttöohje

Mansikka

Mansikan harmaahomeen torjuntaan tunneli- tai kasvihuoneviljelyssä. Harmaahomeen tehokas torjunta vaatii toistuvat tautiainekäsittelyt sisältävän käsittelyohjelman. Ohjelma aloitetaan kukinnan alkaessa ja toistetaan enintään 6 kertaa, 5 päivän välein aina marjan kypsymiseen asti (BBCH 60-89).
Käyttömäärä: 
4-8 l/ha, vesimäärä 300-1000 l

Porkkana

Ennaltaehkäisevästi härmään ja porkkanapoltteeseen, tarvittaessa enintään kuusi kertaa kasvukaudella juuren kehittyessä (BBCH 41-49).
Käyttömäärä: 
4-8 l/ha, vesimäärä 200-500 l

Salaatti

Ennakoiva käsittely harmaahomeeseen ja pahkahomeeseen kehitysasteilla BBCH 13-49. Enintään 6 kertaa kasvukaudessa.
Käyttömäärä: 
4-8 l/ha, vesimäärä 250-500 l

Tomaatti, paprika, munakoiso

Ennakoiva käsittely harmaahomeeseen (BBCH 21-89).
Käyttömäärä: 
4-8 l/ha, vesimäärä 500-1000 l