Scala

Mansikan harmaahomeen torjuntaan sekä hedelmäruven torjuntaan omenalla ja päärynällä.

Tehoaine

pyrimetaniili 400 g/l

Tuote kuuluu tehoaineryhmään 9

Ominaisuudet

Tehoaine pyrimetaniili on paikallissysteeminen, eli se leviää siinä kasvinosassa jonka kanssa se pääsee kosketuksiin. Pyrimetaniili ei liiku kasvinosasta toiseen. Ruiskutettaessa tulee pyrkiä tasaiseen peittoon, joten kasvuston tiheys/puiden koko tulee ottaa huomioon käyttö- ja vesimäärässä. Valmiste soveltuu mansikalla parhaiten kukinnan alkupuolen ruiskutuksiin, jolloin sen varoaika ehtii umpeutua.

Resistenssin hallinta

Pyrimetaniili kuulu FRAC:n luokituksessa ryhmään D1 (AP-fungisiidi; samaan ryhmään kuulu myös Frupica SC ja Switchin toinen tehoaine syprodiniili). Sen tehoaineryhmän taipumus synnyttää kestäviä harmaahomekantoja on keskinkertainen. Esimerkiksi kolmen ruiskutuksen ohjelmassa saa olla vain yksi Scala-, Frupica tai Switch-ruiskutus. Jos käsittelyjä on enemmän, voi käsittelyjä olla enintään 2 mutta ne eivät saa olla peräkkäisiä ruiskutuksia.

VAROAJAT:

Mansikka 10 vrk, omena ja päärynä 28 vrk

VESIMÄÄRÄ:

Mansikalla 200 – 200 l/ha ja omenalla sekä päärynällä 500 – 2000 l/ha

PAKKAUS/TUKKUPAKKAUS: 5 l / 4 kpl

Käyttöohje

Mansikka

1 – 2 harmaahomeen torjuntaruiskutusta kukinnan aikana
Käyttömäärä: 
1,5-2,0 l/ha

Omena ja päärynä

Ennaltaehkäiseviä rupiruiskutuksia tehdään lehtien puhkeamisesta kukinnan loppumiseen (BBCH 07-77). Tautia pysäyttävä ruiskutus tehdään enintään 72 tuntia tartunnan havaitsemisen jälkeen. Ruiskutuksia voidaan jatkaa kukinnan loppuun asti. Enintään 5 käsittelyä kasvukaudessa 7 – 10 vrk välein.
Käyttömäärä: 
0,35-0,7 l/ puun pituusmetri/ ha tai 0,5-1,5 l/ha

Teho

Kasvitaudit
Haitta Teho
Harmaahome 4

Minimietäisyys vesistöön

3 m