Proline® 250 EC

Kasvitautien torjuntaan viljoilla, rypsillä ja rapsilla
  • huippuluokan triatsoli-valmiste
  • erinomainen valmiste seoksiin ja resistenssin ehkäisyyn
  • ei käytön rajoituksia

Tehoaine

Protiokonatsoli 250 g/l

Tuote kuuluu tehoaineryhmään 3

Ominaisuudet:

Proline EC 250 on kasvitauteihin pysäyttävä, suojaava ja puhdistava vaikutus. Sen vaikutusaika riippuu käsittelyajankohdasta, käyttömäärästä, kasvuston kehitysasteesta ja kasvunopeudesta sekä vallitsevista sääolosuhteista. Paras ruiskutussää on, kun lämpötila on +15 – 18 ºC, ilman suhteellinen kosteus 70 % ja kasvusto on hyvässä kasvussa. Alin ruiskutuslämpötila on +6 ºC. Käyttöä kuivuuden vallitessa, kirkkaassa auringon paisteessa tai yli +25 ºC lämpötilassa tulee välttää. Paras teho saavutetaan aikaisin aamulla tai myöhään illalla tehtävillä käsittelyillä.

Proline voidaan ruiskuttaa seoksena rikkakasvivalmisteiden (ei  Ally Class), kasvunsääteiden, muiden tautiaineiden, tuhoyönteisten torjuntaan käytettävien aineiden sekä hivenravinteiden kanssa.

Tehokkuus:

Proline EC 250 tehoaa seuraaviin tauteihin: härmä, ruosteet  ja ränsistymistä edistävät homesienet kaikilla viljalajeilla, ruskolaikku, syysvehnänharmaalaikkutauti  ja vehnänlehtilaikkutauti (Drechslera tritici-repentis), tyvilaikku ja tähkäfusarioosi  ohralla, kauralla sekä syys- ja kevätvehnällä, verkkolaikku ja rengaslaikku ohralla, kauranlehtilaikku, rengaslaikku rukiilla ja ruisvehnällä, lumihome syysviljoilla sekä pahkahome (Sclerotinia sclerotiorum), harmaahome ja laikkutauti  (Alternaria brassicae) rypsillä ja rapsilla.

Vesimäärä:

150 – 300 l/ha

Varoaika:

 35 vrk viljoilla ja 56 vrk öljykasveilla. Valmistetta ei saa käyttää viljoilla kukinnan alkamisen jälkeen.

Resistenssin hallinta:

Toistuva, saman valmisteen tai saman vaikutusmekanismin omaavan valmisteen käyttö, voi aiheuttaa vastustuskyvyn muodostumista. Tämän välttämiseksi suositellaan, että säännöllisin väliajoin käytetään tehokkaita, muita vaikutusmekanismeja sisältäviä valmisteita, joko tankkiseoksen muodossa tai vaihtamalla valmistetta säännöllisesti. Ei ole täysin poissuljettua, että sienitaudit kehittävät vastustuskykyä Proline EC 250 valmistetta vastaan.

Pakkaus / tukkupakkaus:

5 l  / 4 kpl

Käyttöohje

Viljat

Kertakäsittely: ohra, kaura ja ruis lippulehtiasteella vehnä tähkälle tullessa.
Käyttömäärä: 
0,4-0,8 l/ha

Viljat

Jaettu käsittely: ohra, kaura ja ruis pensomisen puoliväli – korrenkasvun alku ja toinen käsittely lippulehtivaiheessa ja vehnällä tähkälle tullessa
Käyttömäärä: 
0,2–0,4 l/ha + 0,2–0,4 l/ha

Viljat

Tähkäfusarioosi (punahome): Ruiskutus tehdään kukinnan alkaessa (BBCH 61)
Käyttömäärä: 
0,4-0,8 l/ha

Viljat

Lumihome: Ruiskutus tehdään syksyllä kasvukauden päättyessä, kun oraiden kasvu hidastuu.
Käyttömäärä: 
0,4-0,8 l/ha

Rypsi ja rapsi

Ruiskutus nuppuasteelta alkaen viimeistään kuitenkin kukinnan loppuvaiheessa (BBCH 53 – 69).
Käyttömäärä: 
0,7 l/ha

Teho

Can be used in groundwater area

Varoitukset

Xi, N, R36-51/53, S02-13-25-29

Sateenkesto

Tunnin kuluttua ruiskutuksesta

Minimietäisyys vesistöön

3 m