Ortiva

Kasvitautien torjuntaan useilla erikoiskasveilla

Tehoaine

atsoksistrobiini 250 g/l

Käyttötarkoitus

Naatti- ja harmaahomeen torjuntaan sipulilla (myös valko-, salotti-, salaatti-, varhais- ja ruohosipuli), ruosteen ja harmaahomeen torjuntaan purjolla, Alternaria-sienien ja härmän torjuntaan porkkanalla, härmän torjuntaan persiljalla, juuripersiljalla ja palsternakalla, lehtilaikkutautien torjuntaan varsisellerillä, lehtilaikkutautien ja pahkahomeen torjuntaan tillillä, Alternaria-sienien ja kalkkihomeen torjuntaan kaalikasveilla (puna-, valko-, kukka-, savoy-, ruusu-, parsa-, sinappikaali (rucola) ja lehtikaali), Alternaria- ja Pythium-sienien torjuntaan kiinankaalilla, Alternaria-sienien torjuntaan lantulla ja nauriilla, lehtihomeen torjuntaan salaatilla, lehtilaikkutautien, härmän ja ruosteiden torjuntaan punajuurikkaalla sekä Zythia-lehtilaikun, harmaahomeen ja härmän torjuntaan mansikalla, lehtilaikkutautien, härmän, ruosteen ja lehtihomeen torjuntaan herneellä sekä ruosteen ja laikkutautien torjuntaan pavulla.

Käyttö

Paras teho saavutetaan tekemällä käsittely tautisaastunnan alkamisvaiheessa heti, kun ensimmäiset merkit tulevat näkyviin tai kun on riski tautisaastunnalle. Tarve riippuu sääoloista ja tautipaineesta. Suurinta sallittua annosta käytetään, kun tautipaine on suuri, viljellään taudeille arkoja lajikkeita, kasvusto on rehevä ja/tai ruiskutusolosuhteet ovat epäedulliset.

Huomautukset ja resistenssin hallinta

Voidaan yhdistää useimpiin rikkakasvien, hyönteisten ja kasvitautien torjuntaan tarkoitettuihin valmisteisiin sekä kasvunsääteisiin.Ravistettava ennen käyttöä. Ruiskun säiliö täytetään ensin puolilleen vedellä, minkä jälkeen valmiste lisätään sekoituspumpun käydessä. Ruiskutettaessa käytetään viuhkasuuttimia, noin kolmen baarin painetta ja 7 km/h ajonopeutta.Valmiste on sateenkestävä sen kuivuttua lehtiin, yleensä 1-2 tuntia ruiskutuksesta. Älä ruiskuta kosteaan kasvustoon. Eräät omenalajikkeet ovat herkkiä valmisteelle. Ruiskutettaessa on erityisesti varmistettava, ettei ruiskutussumua pääse kulkeutumaan omenapuihin. Ortiva-käsittelyn jälkeen on ruisku pestävä huolellisesti, mikäli samalla ruiskulla käsitellään omenapuita. Suojattava pakkaselta. Resistenssi: Kasvinsuojeluainekestävyyden (resistenssin) seurauksena on, että teho menetetään joko osittain tai kokonaan. Jotta kestävyys ei leviäisi ja jotta paras mahdollinen teho varmistettaisiin, on tärkeätä noudattaa seuraavia ohjeita käytettäessä strobiluriinivalmisteita:

  • 1. Käytä Ortivaa tai muita strobiluriini-valmisteita korkeintaan kaksi kertaa kasvukaudessa.
  • 2. Käytä Ortivaa ennaltaehkäisevästi tai viimeistään taudin kehityksen alkuvaiheessa.
  • 3. Käytä Ortivan kanssa seoksena tai ohjelmassa muulla tavalla vaikuttavaa tautien torjuntaan tarkoitettua valmistetta, joka tehoaa torjuttavaan tautiin.
  • 4. Annostele Ortiva ja muut sekoitettavat valmisteet ohjeiden mukaan

Varoajat

  • Purjo 42 vrk
  • Punajuuri, lanttu sekä nauris 30 vrk
  • Varastosipuli (myös valko-, salottija salaattisipuli), kaalit (puna-, valko-, kukka-, savoy-, ruusu-, parsa-, sinappikaali (rucola) ja lehtikaali), kiinankaali, varsiselleri, tilli, salaatti, persilja sekä ilman palkoja tai niiden kanssa korjattava tuoreherne 14 vrk
  • Porkkana, juuripersilja sekä palsternakka 10 vrk
  • Palkoineen korjattava papu, varhais- ja ruohosipuli 7 vrk
  • Mansikka 3 vrk

Kasvikohtaiset käyttöohjeet

Katso kasvikohtaiset käyttöohjeet myynitpäällys- linkistä

Käyttöohje