Orius 200 EW

Kasvitautien torjuntaan syys- ja kevätvehnällä, rukiilla, ruisvehnällä, syys- ja kevätohralla, kevät- ja syysrypsillä ja –rapsilla sekä siemenheinillä.
  • Monikäyttöinen tuote yksin tai seoksena muiden kanssa
  • Sopii myös syysrapsin syyskäsittelyyn
  • Euroopassa laajassa käytössä

Tehoaine

tebukonatsoli 200 g/l

OMINAISUUDET

Orius 200 EW viljoille, öljykasveille ja myös siemenheinille, joille vaihtoehdot ovat olleet vähissä. Oriusta voi käyttää samalla lohkolla peräkkäisinä vuosina. Se on helposti yhdistettävissä muihin kasvinsuojeluaineisiin. Aine on sateenkestävä jo tunnin kuluttua ruiskutuksesta. Käyttöaikahaarukka on laaja: viljoilla lippulehtiasteelta kukintaan saakka (BBCH 30 – 69). Öljykasveilla tuotetta voidaan käyttää pahkahomeen torjunnassa kukinnan aikaan ja syysrapsilla myös syksyllä kuivamädän (Phoma) torjuntaan kehitysasteella BBCH 14-20. Oriuksella on myös kasvunsäädevaikutusta.

Orius on aine, jota voi käyttää yksinään tai seoksien toisena osapuolena. Tehoaine tebukonatsoli  kuuluu vaikutustavaltaan FRAC-ryhmään 3, DMI fungisidit. Riski resistenssin kehittymiselle tällä tehoaineella on keskinkertainen. Orius 200 EW tehoaa erityisesti sellaisia kasvitauteja vastaan kuin: härmä, keltaruoste, ohranruoste ja pahkahome. Tuotteella on tyydyttävä teho tähkäfusaariota, lehtilaikkua, rengaslaikkua, ohran verkkolaikkua, harmaahometta ja taimipoltetta vastaan. Laajan tehon saamiseksi Orius kannattaa yleensä ruiskuttaa seoksena esim. Amistar Xtran kanssa.

Käytön rajoitukset:

Varoaika rypsillä ja rapsilla 56 vuorokautta, siemenheinällä 35 vuorokautta. Käsiteltyjen siemenheinien olkia ei saa käyttää eläinten rehuksi.
 

Huomautukset

Orius 200 EW voidaan sekoittaa useiden muiden kasvinsuojeluaineiden kanssa.
Orus 200 EW torjuu kasvitauteja heti kasvuston kasvunlähdön jälkeen, kun lämpötila on noussut yli 6 °C. Voimakkaassa auringonpaisteessa ja yli 25°C lämpötiloissa torjunta on tehtävä klo 20.00 jälkeen tai ennen klo 06.00. Sade ei heikennä valmisteen tehoa tunnin jälkeen käsittelystä.
 

Käyttöohje:

Käyttöohje

Käyttöohje

Teho

Can be used in groundwater area

Olkienkäyttörajoitus

Käsiteltyjen siemenheinien olkia ei saa käyttää eläinten rehuksi

Minimietäisyys vesistöön

3 m