Frupica SC

Mansikan harmaahomeen, härmän ja lehtilaikkutautien torjuntaan. Laajennettu käyttöalue (off-label): Härmän ja harmaahomeen torjuntaan koristekasveilla kasvihuoneessa ja avomaalla, mansikalla kasvihuoneessa ja tunneleissa ja sienitautien torjuntaan metsätaimituotannossa
  • tehoaa sekä mansikan harmaahomeeseen että härmään
  • nestemäisenä helppo annostella
  • lyhyt varoaika

Tehoaine

mepanipyriimi 440 g/l

Tuotteen tehoaineet kuuluvat luokkaan 9

Ominaisuudet:

Frupica SC on tehokas valmiste mansikan hamaahomeen ja käyttösuosituksen suurimmalla annoksella myös mansikkahärmän torjuntaan. Valmiste vaikuttaa sienen erilaisiin prosesseihin ja estää imurihman tunkeutumista kasviin. Frupica SC on kosketusvaikutteinen ja paikallissysteeminen (translaminaarinen) siirtyen lehden läpi. Se soveltuu hyvin osaksi mansikan kasvitautien torjuntaohjelmaa. Härmänaroilla mansikkalajikkeilla ensimmäinen ruiskutus tehdään jo ennen kukintaa.

Tehokkuus:

Tehoaa sekä mansikan harmaahomeeseen että härmään ja lehtilaikkutauteihin. Valmisteella on sivuvaikutus mansikan mustalaikkuun.

Ruiskutusolosuhteet:

Ruiskuta kuivaan kasvustoon. Ruiskutuksen jälkeen aine tarttuu hyvin kasviin ja on sateenkestävä tunnin kuluttua käsittelystä.

Vesimäärä:

500–1000 l/ha

Varoaika:

Mansikka 5 vrk

Resistenssinhallinta:

Mansikalla valmistetta saa käyttää enintään kaksi kertaa kasvukauden aikana. Ruiskutusohjelmassa on käytettävä vaikutusmekanismiltaan toisenlaista valmistetta, esim. Teldor.

Pakkaus/tukkupakkaus:

1 l / 10 kpl, 50 ml / 10 kpl

Käyttöohje

Mansikka

Mansikkahärmä juuri ennen kukintaa.
Käyttömäärä: 
0,9

Mansikka

Harmaahomeen torjunnassa ensimmäinen ruiskutus tehdään kukinnan alussa
Käyttömäärä: 
0,7–0,9

off-label hyväksynnät:

Koristekasvit kasvihuoneessa ja avomaalla

Koristekasvien, myös taimistokasvien, viljelyssä kasvihuoneessa ja avomaalla härmän (m.m. Sphaerotheca spp., Microsphaera spp., Oidium spp.) ja harmaahomeen torjuntaan. Kasvusto käsitellään heti, kun härmää on havaittu.
Käyttömäärä: 
0,09 % Frupica SC + 0,02 % Silwet Gold -kiinnitettä

Kukkasipulien- ja mukuloiden, kuten tulppaanin,liljan ja miekkaliljan viljelyssä harmaahomeen torjuntaan (Botrytis spp.).

Käsitellään 1–2 kertaa hyötöön ottamisen jälkeen. Viimeinen käsittely viimeistään kaksi viikkoa ennen sadonkorjuuta. Tautipaineesta ja sääoloista riippuen käsittelyjen väli 7–10 päivää.
Käyttömäärä: 
0,07–0,09 %

Mansikanviljely kasvihuoneessa ja muovitunnelissa

Mansikanviljelyssä ruiskutetaan härmänalttiilla lajikkeilla juuri ennen kukintaa tai silloin kun ensimmäiset taudinoireet havaitaan. Harmaahomeen torjumiseksi ensimmäisen kerran kukinnan alkuvaiheessa (5–10 % kukista auennut), jolloin suojataan kukkia ja kehittyviä raakileita tartunnalta.
Käyttömäärä: 
0,07–0,09 %

Sienitautien torjuntaan metsätaimistoissa

Ruiskutus oireiden ilmaantuessa
Käyttömäärä: 
0,9 l/ha
Can be used in groundwater area

Varoitukset

Xn, N, R22-40-50/53

Sateenkesto

Tunnin kuluttua ruiskutuksesta

Minimietäisyys vesistöön

3 m