Ascra Xpro

Uusi SDHI –tehoaineryhmän tautiaine kaikille viljoille
  • Pitkä suoja-aika tauteja vastaan, pitää kasvuston vihreänä ja elinvoimaisena
  • Valmis ratkaisu yhdessä purkissa, ei tarvitse tankkiseoskumppaneita
  • Parempi sateenkesto kuin vanhemmissa tuotteissa
  • Euroopan uusin SDHI-teknologian valmiste resistenssin hallintaan tautien torjunnassa

Tehoaine

Biksafeeni 65 g/l

Fluopyraami 65 g/l

Protiokonatsoli 130 g/l

OMINAISUUDET

Ascra Xpro on uusin SDHI-tehoaineryhmään kuuluva tautien torjunta-aine kaikille viljoille. Ascra Xpro on vahva, käyttövalmis seos, joka takaa pitkän tautisuojan kasvustolle. Se sisältää kahta eri SDHi-tehoainetta, fluopyraami ja biksafeeniä sekä triatsolien ryhmään kuuluvaa protiokonatsolia. Valmiste tuo lisää varmuutta korkean sadon tavoitteluun, koska sillä pidetään kurissa kaikki oleelliset kasvitaudit sekä estetään ennenaikainen ränsistyminen ja fysiologisten stressioireiden synty.  

Uuden sukupolven formulaatioteknologian ansiosta valmiste on joustavampi käyttää kuin muut kasvitautiaineet. Se on kokonaan sateenkestävä tunnissa. Jo 15 minuutin kuluttua ruiskutuksesta sillä saadaan yli 70 % teho tauteihin ja puolessa tunnissa jo yli 80 % teho.  Valmiste levittyy kauttaaltaan lehtiin ja suoja kestää pitkään.

Valmiste voidaan sekoittaa useimpien rikkakasvien torjunta-aineiden sekä kasvitauti- ja tuholaisaineiden sekä kasvunsääteiden kanssa. Myös korkealuokkainen mangaanisulfaatti voidaan sekoittaa valmisteen kanssa.

TEHOKKUUS

Ascra Xpro tehoaa erinomaisesti rengas-, verkko-, pantteri-(Ramularia) ja ruskolaikkuun ja hyvin pistelaikkuun. Se tehoaa myös hyvin ruosteisiin ja ohran tyvi- ja lehtilaikkuun. 

KÄYTÖN RAJOITUKSET

Voidaan käyttää peräkkäisinä vuosina mutta ei pohjavesialueilla. Vesistöön on jätettävä 10 m suojaetäisyys. Koska pääosa vesistökuormituksesta johtuu pintavalunnasta, suojaetäisyyttä ei voida kaventaa tuulikulkeumaa vähentäviä suuttimia käyttämällä.

PAKKAUS/TUKKUPAKKAUS

5 l/4 kpl

Käyttöohje

Syys- ja kevätvehnä

Härmä, kelta- ja ruskearuoste: oireiden esiintyessä. Ruskolaikku ja harmaalaikku: Osana lippulehden ja tähkän suojelua. Pistelaikku: Aikaisen käsittelyn tarve voi kasvaa taudin kehittymisen kannalta korkean riskin alueilla.
Käyttömäärä: 
0,4-1,5 l/ha/käsittely. Max. käsittelyjen lukumäärä: syysvehnä 1, kevätvehnä 2

Ohra

Tähkän tultua esiin
Käyttömäärä: 
0,3-1,2 l/ha, max. käsittelyjen lukumäärä 1.

Kaura

Riskin arvioinnin mukaan tai tartunnan alussa.
Käyttömäärä: 
0,3-1,2 l/ha, max. käsittelyjen lukumäärä 1.

Ruis ja ruisvehnä

Riskin arvioinnin mukaan tai tartunnan alussa.
Käyttömäärä: 
0,4-1,5 l/ha, max. käsittelyjen lukumäärä 1.