Kasvitautien torjunta

Peittaus

Vehnän, rukiin, ruisvehnän, ohran ja kauran siementen peittaukseen.
Siemenperunan peittaukseen harmaahilseen, Phoma-kuivamätä, Fusarium-kuivamätä ja känsäruven torjumiseksi. Laajennettu käyttöalue (off-label): Härmän torjuntaan kurkun, avomaakurkun, kesäkurpitsan, melonin, tomaatin, paprikan, munakoison ja koristekasvien kasvihuoneviljelyssä. Leikkoruusulla valmiste vaikuttaa myös Diplocarpon rosae -ruusun mustalaikkutautiin. Valmisteella on sivuvaikutusta myös harmaahometta ja Mycosphaerella-sienen aiheuttamia kasvitauteja vastaan.
Nestepeittausaine ohralle ja kauralle
Siemenperunan peittaukseen perunaseitin torjumiseksi.
Uusi valmiste viljan peittaukseen kasvitauteja vastaan.

Kasvitautien torjunta

Perunaruton ja sipulin naattihomeen torjuntaan
Mansikan tyvi- ja punamädän, mesimarjan, avomaankurkun ja salaatin lehtihomeen ja koristekasvien juuristotautien torjuntaan sekä koivun levä- eli versolaikun torjuntaan paakkutaimilla.
Kasvitautien torjuntaan syys- ja kevätvehnällä, rukiilla, ruisvehnällä, syys- ja kevätohralla, kauralla sekä syys- ja kevätrypsillä ja -rapsilla.
Uusi SDHI –tehoaineryhmän tautiaine kaikille viljoille
Omenan, päärynän, mansikan, herukoiden ja karviaisen sienitautien torjuntaan sekä koristekasvien sienitautien torjuntaan kasvihuoneissa
Perunaruton torjuntaan perunalla
Hedelmäruven torjuntaan omena- ja päärynäviljelyksillä
Tautien torjuntaan kaikilla viljoilla
Perunaruton, herukoiden, karviaisen ja avomaan koristekasvien laikkutautien torjuntaan kasvustoruiskutuksin.
Punahomeen (Fusarium spp.) torjuntaan kevät- ja syysvehnällä sekä ruisvehnällä
Mansikan harmaahomeen, härmän ja lehtilaikkutautien torjuntaan. Minor use -käyttölupa härmän ja harmaahomeen torjuntaan koristekasveilla kasvihuoneessa ja avomaalla, mansikalla kasvihuoneessa ja tunneleissa ja sienitautien torjuntaan metsätaimituotannossa
Perunaruton torjuntaan perunalla.
Perunaruton torjuntaan perunalla.
Kasvitautien torjuntaan useille erikoiskasveille sekä kaikille viljoille ja siemenheinälle
Kasvitautien torjuntaan syys- ja kevätvehnällä, rukiilla, ruisvehnällä, syys- ja kevätohralla, kevät- ja syysrypsillä ja –rapsilla sekä siemenheinillä.
Salaatinlehtihomeen torjuntaan salaatilla, Pythium spp.- sienten aiheuttaman taimipoltteen torjuntaan salaatilla, kaaleilla, tomaatilla ja kasvihuonekurkun taimilla lisäysten aikana, sekä tomaatilla ja kurkulla ennaltaehkäisevästi tippukastelujärjestelmän kautta kasvihuoneissa ja avomaalla. Minor Use- lupa koristekasveille, paprikalle, avomaankurkulle ja yrteille.
Harmaahomeen torjuntaan kurkkukasveilla, tomaatilla, paprikalla, munakoisolla ja mansikoilla kasvihuoneessa.
Kasvitautien torjuntaan viljoilla, rypsillä ja rapsilla
Lehti- ja mukularuton torjuntaan perunalla.
Perunaruton torjuntaan perunalla ja kasvihuonetomaatilla sekä salaatinlehtihomeen torjuntaan salaatilla.
Mansikan harmaahomeen torjuntaan sekä hedelmäruven torjuntaan omenalla ja päärynällä.
Sienitautien torjuntaan mansikalla kasvihuone- ja tunneliviljelyssä, porkkanan ja salaatin viljelyssä avomaalla sekä tomaatin, paprikan ja munakoison kasvihuoneviljelyssä. Minor use -käyttölupa härmän ja harmaahomeen torjuntaan mansikalla, herukoilla, vadelmalla ja karhunvatukalla, harmaahomeen torjuntaan sipulilla ja salaatilla sekä härmän torjuntaan kurkulla, avomaankurkulla, kesäkurpitsalla ja taimitarhoilla käyttöohjeen mukaisesti.
Perunaruton ja sipulin naattihomeen torjuntaan avomaalla.
Kasvitautien torjuntaan hedelmä- ja marjakasveilla, vihanneksilla ja juureksilla
Sienitautien torjuntaan hedelmillä, marjoilla, vihanneksilla, juureksilla, saalaateilla, yrteillä ja koristekasveilla avomaalla ja kasvihuoneissa
Ruven torjuntaan omenalta ja päärynältä sekä lehtilaikun torjuntaan kirsikalta traktorikäyttöisin menetelmin.
Harmaahomeen torjuntaan mansikalla, herukoilla, vadelmalla, tomaatilla ja koristekasveilla. Minor use -käyttölupa mm. vihanneshedelmien, salaatin , yrttien ja viinirypäleen harmaahomeen ja pahkahomeen torjuntaan.
Tuotteen myynti on päättynyt 31.5.2019 ja käyttö on sallittu 13.3.2020 asti. Viljojen sienitautien, golfkenttien nurmikon laikkutautien sekä havupuiden taimitarhojen männynversosurman ja talvituhosienien torjuntaan sekä Ramularia –sienen torjuntaan sokerijuurikkaalla.
Mansikan, omenan, herukan ja karviaisen härmän, koristekasvien härmän ja ruostesienten torjuntaan avomaalla. Munakoison, paprikan, kurkun, melonin, kurpitsan, mansikan, tomaatin, vesimelonin ja kesäkurpitsan härmän torjuntaan sekä koristekasvien härmän ja ruostesienten torjuntaan kasvihuoneissa.
Ohran ja kauran siemenen peittaukseen ohran lentonoen, ohran viirutaudin, ohranverkkolaikun, kauran avonoen, kauranlehtilaikkutaudin sekä itävyyttä alentavien siemenlevintäisten homesienten torjumiseksi.