Glypper

Rikkakasvien torjuntaan viljelysmailta, hedelmätarhoista, viljelemättömiltä alueilta, metsänviljelyssä sekä puuvartisten kasvien hävittämiseen.
  • biohajoava tuote
  • sateenkestävä 6 tunnin kuluttua
  • muokkaukset voi aloittaa kun ensimmäiset värimuutokset kasveissa näkyvät
  • suorakylvön voi tehdä 3 päivän kuluttua juolavehnäruiskutuksesta

Tehoaine

glyfosaatti 360 g/l (glyfosaatin isopropyyliamiinisuolana)

Tuote kuuluu tehoaineryhmään G

Ominaisuudet:

Glypper vaikuttaa kasveihin ainoastaan vihreiden lehtien ja varsien kautta, joten rikkakasvien tulee olla hyvässä kasvussa, vihreitä ja riittävän kehittyneitä. Juolavehnässä tulee olla vähintään 3-4 vihreää lehteä (10–15 cm korkeaa). Monivuotiset rikkayrtit torjutaan juuri ennen niiden kukintaa tai sen aikana, kuitenkin aina ennen rikkakasvien tuleentumista. Hukkakaura torjutaan viimeistään sen tullessa röyhylle.

Tehokkuus:

Valmiste tehoaa kaikkiin kasveihin niiden vihreiden lehtien ja varsien kautta. Käyttömäärä valitaan käyttökohteen ja torjuttavien rikkakasvien perusteella.

Ruiskutusolosuhteet:

Voimakas kuivuus ennen ruiskutusta tai sade ruiskutuksen jälkeen voivat heikentää tehoa. Maata ei saa muokata ennen ruiskutusta. Ruiskutuksen jälkeen maa voidaan kyntää tai muokata vasta, kun rikkakasvien väri on muuttunut punavioletiksi tai keltaiseksi, tavallisesti noin 2-4 viikon kuluttua ruiskutuksesta.

Valmiste ei tehoa jäätyneessä kasvustossa. Halla ei kuitenkaan heikennä tehoa, jos ruiskutus tehdään sulaneeseen kasvustoon.

Vesimäärä:

100 – 200 l/ha

Käytön rajoitukset:

Viljelemättömillä pohjavesialueilla valmistetta saa käyttää vain pesäkekäsittelyyn.

Pakkaus/tukkupakkaus:

20 l / 1 kpl

Käyttöohje

Viljelysmaat ennen kevätkylvöä tai -istutusta

Ruiskutus tehdään, kun juolavehnässä on vähintään 3 lehteä. Jos hävitettävänä on huonosti talvehtinut syysvilja ja/tai vastataimettuneet rikkayrtit, ruiskutetaan lohko kasvun alettua, kun kasvupisteet ovat vihreät.
Käyttömäärä: 
2,0-3,5 l/ha

Viljelysmaat sadonkorjuun jälkeen

Elo-, lokakuussa
Käyttömäärä: 
3,0-8,0 l/ha

Kynnettävät nurmet, muokkaamaton kesanto

Heinä-, syyskuussa. Käyttömäärä riippuu torjuttavista rikkakasveista.
Käyttömäärä: 
3,0-8,0 l/ha

Viljapellot puinnin yhteydessä

Ruiskutus viljoilla puinnin yhteydessä on sallittu ainoastaan tarkoitukseen kehitetyillä laitteilla ja laitteiden käyttöohjeita noudattaen.
Käyttömäärä: 
3,0-8,0 l/ha

Sokerijuurikas- ja perunaviljelykset ennen viljelykasvin taimettumista

Sokerijuurikas-ja perunaviljelyssä ruiskutus tehdään istuttamisen jälkeen ennen kuin viljelykasvi nousee pinnan yläpuolelle.
Käyttömäärä: 
2,0-3,5 l/ha